Respinsă în ţara ei, o tânără din Africa de Sud a câştigat concursul Miss Univers Nigeria

Publicat:

Respinsă în ţara ei, o tânără din Africa de Sud a câştigat concursul Miss Univers Nigeria

O fostă concurentă înscrisă la Miss Africa de Sud, ale cărei origini au stârnit controverse xenofobe aprinse şi au determinat-o să se retragă din competiţie, a fost încoronată sâmbătă Miss Univers Nigeria după ce a fost acceptată concursul de frumuseţe organizat în această ţară, informează AFP.

Chidimma Adetshina, născută la Soweto, în apropiere de Johannesburg, dintr-o mamă sud-africană de origine mozambicană şi un tată nigerian, a fost nevoită să se retragă din concursul Miss Africa de Sud, la începutul lunii august, după ce a fost vizată de o campanie xenofobă deosebit de violentă, în special pe reţelele de socializare, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Detractorii ei au pus la îndoială naţionalitatea sud-africană a studentei la drept în vârstă de 23 de ani, din cauza originii sale paterne, şi, prin urmare, legitimitatea ei de a participa la concursul naţional de frumuseţe.

Controversele provocate de participarea ei la acel concurs au dus la deschiderea unei anchete privind cetăţenia sa, conform căreia mama ei ar fi furat identitatea unei femei sud-africane, potrivit Ministerului de Interne.

După retragerea sa oficială din concursul sud-african, organizatorul unei alte competiţii, Miss Univers Nigeria, i-a oferit tinerei, care deţine două paşapoarte, unul sud-african şi altul nigerian, un loc în concursul din Nigeria.

“A fost o călătorie grea pentru mine”, “sunt mândră de mine şi cu adevărat recunoscătoare pentru dragostea şi sprijinul primit”, a declarat Chidimma Adetshina, la câteva minute după ce a câştigat concursul organizat în oraşul Lagos, capitala economică a Nigeriei.

“Este ceva ce mi-am dorit mereu să fac şi sunt cu adevărat mulţumită că am primit o a doua şansă pentru a reuşi acest lucru”, a adăugat ea.

“Trebuie să punem cu toţii capăt xenofobiei”, a declarat următoarea clasată în acest concurs de frumuseţe, Paula Ezendu.

Citește și: Iohannis, întrebat ce va face din decembrie: ‘Nu cred că este relevantă persoana mea după încheierea mandatului’

Chidimma Adetshina va reprezenta Nigeria – ţara cu cea mai mare populaţie din Africa – în concursul Miss Univers 2024, care va avea loc în luna noiembrie în Mexic.

La început puţin apreciate în Nigeria din cauza tradiţionalismului unei mari părţi a societăţii, concursurile de frumuseţe au câştigat treptat în popularitate după victoria obţinută în 2001 de nigerianca Agbani Darego la o altă competiţie de acest tip, Miss World.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Festivalul de Film de la Veneţia: George Clooney şi Brad Pitt promovează noul lor lungmetraj, ‘Wolfs’

Festivalul de Film de la Veneţia: George Clooney şi Brad Pitt promovează noul lor lungmetraj, 'Wolfs' Brad Pitt şi George Clooney, cel mai "cool" duo...

Medicului implicat în moartea actorului Matthew Perry i-a fost interzis să mai profeseze

Medicului implicat în moartea actorului Matthew Perry i-a fost interzis să mai profeseze Medicului din Los Angeles care a acceptat să pledeze vinovat în procesul...

Rapperul american Fatman Scoop a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert

Rapperul american Fatman Scoop a murit după ce s-a prăbuşit pe scenă în timpul unui concert Rapperul american Fatman Scoop a murit la vârsta de...

Băiat de 16 ani decapitat de un rechin în timp ce pescuia. Mărturia cutremurătoare a tatălui

Băiat de 16 ani decapitat de un rechin în timp ce pescuia. Mărturia cutremurătoare a tatălui Un băiat de 16 ani a fost decapitat de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.