Resturi de dronă, găsite în judeţul Tulcea din România

Publicat:

Resturi de dronă, găsite în judeţul Tulcea din România

Resturi de dronă au fost găsite, miercuri, în zona localităţii Ceatalchioi din judeţul Tulcea, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN) al României, potrivit Agerpres.

În acest context, arată sursa citată, au fost puse în aplicare procedurile operaţionale standard pentru astfel de situaţii.


Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

MApN aminteşte că în ultimele zile echipele mixte de specialişti ai ministerului şi din alte structuri specializate din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, au continuat acţiunile de cercetare în teren pentru căutarea unor eventuale fragmente de drone căzute, săptămâna trecută, pe malul românesc al Dunării, ca urmare a atacurilor executate de forţele ruse asupra unor obiective civile şi infrastructură portuară din Ucraina.

Au fost cercetate toate zonele în care a fost semnalată posibilitatea căderii unor fragmente de drone, fiind identificate, până la acest moment, elemente în proximitatea localităţilor Plauru şi Periprava, din judeţul Tulcea.

În ceea ce priveşte alte zone de incidenţă despre care au existat referiri în spaţiul public cu privire la posibile căderi de fragmente de drone, precum Niculiţel sau Chilia, cercetările nu au confirmat prezenţa acestora.

MApN precizează că toate locurile identificate drept zone de incidenţă se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate persoane sau elemente de infrastructură.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

De asemenea, ministerul român aminteşte că a informat şi informează în timp real structurile aliate cu privire la situaţiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Totodată, reiterează mesajul ferm de condamnare a atacurilor executate de Federaţia Rusă împotriva unor obiective şi elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate şi în gravă contradicţie cu normele de drept internaţional.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting

VIDEO - Kamala Harris, susţinută de cântăreaţa de rap Megan Thee Stallion în timpul unui miting Megan Thee Stallion a cântat marţi la Atlanta, la...

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025

Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului mondial al UNESCO în 2025 Bulgaria va găzdui cea de-a 47-a sesiune a Comitetului patrimoniului...

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF

FIFA și-a confirmat suportul pentru FMF Conducerea Federației Moldovenești de Fotbal a avut astăzi o întrevedere oficială cu Președintele FIFA Gianni Infantino și Secretarul...

Parlamentul a VOTAT: Alegătorii corupți vor fi amendați

Parlamentul a VOTAT: Alegătorii corupți vor fi amendați Alegătorii care vor primi, accepta sau pretinde servicii, privilegii sau avantaje sub orice formă pentru sine sau...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.