Revenco spune că CCSCD va contracara războiul psihologic

Publicat:

Revenco spune că CCSCD va contracara războiul psihologic

Centrul de Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării (CCSCD) este necesar pentru a preveni orice tentative de dezinformare și manipulare.

Odată cu începerea războiului din Ucraina, cetățenii RM par să se trezească din hipnoza și abuzul psihologic, informațional, la care au fost supuși inclusiv în cei 31 de ani de independență, de către Rusia și agenții Kremlinului. Propaganda și dezinformarea trebuie dezrădăcinată și prevenită. Declarații în acest sens au fost făcute de către directorul CCSCD, Ana Revenco, în cadrul emisiunii Secretele puterii de la Jurnal TV.


Întrebată de ce este necesară crearea acestui Centru, șefa instituției a menționat că este esențial ca cetățenii din R. Moldova să înțeleagă motivele de ce statul nostru nu a evoluat precum ar fi putut să o facă timp de 31 de ani.

Revenco spune că CCSCD va contracara războiul psihologic

„Oamenii trebuie să înțeleagă prin ce a trecut țara noastră în aceste trei decenii de abuz psihologic, de ce avem printre noi oameni care mai sunt legați de Rusia și de ce parcă ne este greu să ne desprindem de aceasta. Acum credem că Moldova se trezește din această amorțeală, din această hipnoză și începem să realizăm cât de mult am fost afectați ca parte a acestui război psihologic pe care l-a dus Rusia timp de 31 de ani, război care a urmărit scopul de a ne dezbina și de a ne micșora încrederea în capacitățile noastre, de a ne șubrezi voința noastră de a ne construi singuri viitorul. Ne-a fost furată limba, ne-a fost dezrădăcinată cultura, acum aceștia ar vrea să ne fure și din viitor”, a spus Ana Revenco.

Citeşte şi: R. Moldova are nevoie de un procuror Cattani

Ea a adăugat că decizia de a crea Centrul este o dovadă că noi toți ne trezim și vom demonstra că avem capacități și voință de a ne construi singuri viitorul.

„Centrul va monitoriza spațiul informațional, va contracara războiul psihologic, care se manfiestă prin dezinformări, minciuni, manipulări informaționale. Acest război informațional a existat și a explodat odată cu invazia Rusiei în Ucraina. Aceste fenomene vor fi în vizorul Centrului”, a mai spus Ana Revenco.

Revenco spune că CCSCD va contracara războiul psihologic

Șefa Centrului a precizat că instituțiilor statului care urmau să facă acest lucru de-a lungul anilor, să monitorizeze spațiul informațional și să înțeleagă care sunt interesele cetățenilor și unde e manipulare a opiniei publice, au fost foarte reduse ori chiar nici nu s-a dorit acest lucru de către aceeași agenți utili Kremlinului.

„Centrul va asigura monitorizarea continuă a spațiului online după care va sensibiliza opinia publică prin note informative și rapoarte despre falsurile depistate și care e ținta fiecărei dezinformări. Vom întreprinde acțiuni pentru a demonta falsurile imediat ce acestea vor fi lansate în spațiul informațional”, a mai spus Ana Revenco.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.