Revoltă şi arestări în Maroc după o înregistrare video cu o femeie agresată sexual într-un autobuz la Casablanca

Publicat:

O înregistrare video cu o tânără femeie agresată sexual de o bandă de adolescenţi într-un autobuz la Casablanca a stârnit revoltă, a condus la arestări şi a redeschis o dezbatere amară despre violenţa împotriva femeilor în Maroc, ţară musulmană, relatează marţi Reuters. 

Înregistrarea, postată duminică pe reţele de socializare, arată patru băieţi care molestează sexual o femeie, râzând, rupându-i hainele şi insultând-o în arabă.


Femeia – despre care autorităţile afirmă că suferă de dislexie – este văzută în lacrimi, strigând după ajutor, în timp ce nimeni nu intervine – nici şoferul autobuzului, nici pasagerii.

Hărţuirea sexuală şi abuzul faţă de femei sunt frecvente în Maroc, unde un sondaj naţional a constatat că aproape două treimi dintre femei au experimentat abuz fizic, psihologic, sexual sau economic. La începutul lunii august, o înregistrare video arătând o mulţime de bărbaţi care urmăreau o tânără pe o stradă din Tanger a provocat rumoare în presă.

Luni, autorităţile marocane au anunţat că au arestat şase băieţi cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani pentru “presupusă implicare în agresiunea asupra femeii” şi i-au pus sub anchetă.

Deşi înregistrarea video a declanşat o condamnare pe scară largă pe reţelele de socializare şi în mass-media locale, unii utilizatori au acuzat-o pe femeie că “i-a provocat pe bărbaţi cu haine indecente”.

Un bărbat a scris pe Facebook: “Condamn actul, dar acoperă-te. Erai uşor de dezbrăcat”.

Organizaţia caritabilă marocană “Nu-mi atinge copilul” a făcut apel la martorii prezenţi la incident să iasă în faţă pentru “a deferi justiţiei această hoardă barbară care a atacat cu neruşinare o femeie tânără”.

Compania de transport public M’Dina Bus a condamnat incidentul şi colaborează cu autorităţile din regatul nord-african, care încearcă să atragă investitori şi turişti prezentându-se ca un loc sigur.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie

391 de atacuri ruse în ultimele 24 de ore în regiunea Zaporojie Bombardamente ruse au făcut doi morţi în regiunea Zaporojie din Ucraina, a anunţat...

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM

Recean a fost prezent la festivitatea de absolvire a UTM Circa 1800 de studenți au absolvit miercuri Universitatea Tehnică a Moldovei. La evenimentul de înmânare...

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență

SUA sărbătoresc astăzi 248 de ani de independență Statele Unite ale Americii celebrează astăzi Ziua Independenței, marcând 248 de ani de la adoptarea Declarației de...

Sezonul 3 din ‘Bridgerton’ devine al 10-lea cel mai urmărit serial în limba engleză difuzat vreodată de Netflix, cu 91,9 milioane de vizualizări până...

Sezonul 3 din 'Bridgerton' devine al 10-lea cel mai urmărit serial în limba engleză difuzat vreodată de Netflix, cu 91,9 milioane de vizualizări până...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.