Rezerva globală de seminţe s-a mărit cu peste 20.000 de eşantioane noi

Publicat:

Rezerva globală de seminţe, amenajată sub forma unui depozit în Arhipelagul Svalbard din Norvegia, s-a mărit cu peste 20.000 de eşantioane noi, informează marţi DPA, potrivit agerpres.  

Marcând cea de-a 15-a aniversare a acestui depozit – cunoscut sub denumirile de “Rezerva globală de seminţe din Svalbard” şi de “Depozitul Apocalipsei” -, zeci de cutii cu eşantioane din lumea întreagă au fost aduse marţi în Longyearbyen, un oraş aflat în apropiere de Polul Nord. Printre ele se află, pentru prima dată, seminţe aduse din ţări balcanice – Albania, Croaţia şi Macedonia de Nord -, precum şi din Benin, o ţară din vestul Africii.


Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

În urma acestui transport, depozitul găzduieşte de acum înainte peste 1,2 milioane de seminţe – dispunând de spaţii suficiente pentru a primi alte 4,5 milioane.

Duminică, Rezerva globală din Svalbard a împlinit 15 ani de la inaugurare. Depozitul este condus de Guvernul Norvegiei, Institutul Nordic pentru Cercetări Agricole “NordGen” şi o fundaţie cu sediul în Germania, World Crop Trust. Extinderi suplimentare ale stocurilor găzduite de acest depozit sunt planificate pentru lunile iunie şi octombrie.

Seminţele provin de la 6.000 de varietăţi diferite de plante, inclusiv de la cereale precum grâu, orez şi orz, alături de seminţe de fructe şi legume. Ele sunt depozitate la temperatura de -18 grade Celsius.

“Depozitul Apocalipsei” are misiunea de a conserva seminţele culturilor agricole din lumea întreagă în faţa riscurilor de război, boli şi alte evenimente catastrofale.

Lansată în 2008, iniţiativa acestei rezerve globale doreşte să fie o ultimă sursă de aprovizionare pentru băncile de gene naţionale şi regionale.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.