Rezervor gigantic pregătit să intre în funcțiune pe măsură ce se apropie Jocurile de la Paris 2024

Publicat:

Rezervor gigantic pregătit să intre în funcțiune pe măsură ce se apropie Jocurile de la Paris 2024

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a inaugurat joi un colosal bazin de stocare a apei care va contribui la reducerea riscurilor de poluare a Senei în apropierea Jocurilor Olimpice și va face ca râul să fie potrivit pentru scăldat.

Obiectivul principal este ca în Sena să fie posibil scăldatul până în 2025, iar Jocurile de la Paris să stimuleze acest obiectiv, chiar dacă unele evenimente sportive au fost anulate vara trecută, deoarece standardele de sănătate nu au fost respectate după ploile abundente rare și o problemă cu canalizarea, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Orașul a construit un bazin de stocare capabil să rețină 46.000 de metri cubi de ape reziduale pentru a reduce semnificativ riscurile de poluare a Senei.

Acesta va începe acum să funcționeze înainte de sfârșitul lunii.

„Este un vis din copilărie care devine realitate. Amintiți-vă când aveați 10 ani, când stăteați lângă un lac și vă doreați să faceți o baie”, a declarat Hidalgo.

„În Paris, visul nostru era să ne scăldăm în râu, așa cum făceau parizienii acum 100 de ani. Jocurile Olimpice au dat un impuls uriaș acestui proiect.”

Apa din Sena va fi testată în fiecare zi în timpul Jocurilor Olimpice pentru a se asigura că va fi sigură pentru triatloniști și pentru probele de înot în ape deschise. Jocurile încep pe 26 iulie.

Odată ce ploaia va fi colectată în bazinul Austerlitz – o structură caracterizată drept „monstruoasă”, adâncă de 30 de metri, de mărimea unei duzini de bazine olimpice de înot – aceasta va fi transportată printr-un tunel aflat sub gară către o stație de tratare.

Când apa va îndeplini criteriile de sănătate necesare, va fi apoi vărsată în Sena.

În 1988, fostul primar al Parisului, Jacques Chirac, a promis că va înota în Sena „în prezența martorilor”. Actualul primar Hidalgo este pe cale să realizeze acest vis, deși orice incident în timpul Jocurilor Olimpice ar fi considerat un eșec.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

„Este o moștenire fantastică pentru parizieni”, a declarat Tony Estanguet, șeful comitetului de organizare Paris 2024.

„Vom fi primii care vor beneficia de bazin (odată cu Jocurile Olimpice), dar am făcut-o pentru mediu și pentru calitatea dramatic îmbunătățită a apei.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Aproximativ 40% din localitățile din Moldova nu au canalizare

Aproximativ 40% din localitățile din Moldova nu au canalizare Aproximativ 40 la sută dintre localitățile Republicii Moldova nu sunt conectate la rețelele publice de apă...

Deputații moldoveni vor adopta o declarație de condamnare a Rusiei

Deputații moldoveni vor adopta o declarație de condamnare a Rusiei Legislativul va adopta, în viitorul apropiat, o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală...

Atac ucrainean masiv cu peste 100 de drone asupra portului Novorossiysk, a Crimeei și a unei rafinării din Rusia

Atac ucrainean masiv cu peste 100 de drone asupra portului Novorossiisk, a Crimeei și a unei rafinării din Rusia Ucraina a lansat în noaptea de...

Oligarhii ruşi ‘sparg’ miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare din Dubai

Oligarhii ruşi 'sparg' miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare din Dubai Cetăţenii ruşi au cheltuit cel puţin 6,3 miliarde de dolari pe proprietăţi imobiliare din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.