Rezultatele parțiale ale alegerilor generale din Pakistan indică partidul lui Imran Kahn drept câştigător

Publicat:

„Am avut succes și am primit un mandat”, a declarat Imran Khan în cadrul unui discurs televizat, conform mediafax.

Rezultatele parțiale ale alegerilor generale din Pakistan arată că fostul jucător de cricket, Imran Khan, va fi noul prim-ministru, învingându-l pe principalul său rival, Nawaz Sharif, relatează BBC.


Citește și : Turcia : Parlamentul a adoptat o lege care reduce serviciul militar obligatoriu, însă contra cost

După numărarea a aproape jumătate de voturi (49% din centrele de votare), partidul PTI condus de Khan este pe primul loc în cadrul alegerilor. Partidul lui Khan a câștigat momentan 119 din cele 272 de circumscripții electorale, 137 fiind necesare pentru câștigarea majorității.

Experții se așteaptă ca partidul să câștige majoritatea în parlament. Oficialii au respins acuzațiile de fraudare a votului făcute de rivalii lui Khan.

Imran Khan este un fost jucător de cricket, care a condus echipa Pakistanului la câștigarea Cupei Mondiale în anul 1992. În ultima perioadă, acesta a fost acuzat de faptul că profită de ingerințele armatei în alegeri.

Alegerile de anul acesta vor marca a doua oară când un guvern civil a predat puterea tot civililor, după ce a reușit să termine un mandat.

Citește și : Suedia, pregătită să ceară asistenţă din partea NATO pentru a face faţă incendiilor de pădure devastatoare

Partidul fostului prim-ministru Nawaz Sharif a respins rezultatele, acuzându-l pe Khan de fraudă și manipulare a voturilor.

Campania electorală a fost marcată de violențe pe teritoriul țării. Miercuri, 31 de persoane au murit după ce o bămbă a explodat la un centru de votare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.