Riadul dă asigurări că premierul libanez este LIBER ‘să plece când doreşte’

Publicat:

Premierul libanez demisionar Saad Hariri este liber să părăsească Arabia Saudită “când doreşte”, a declarat joi ministrul saudit al afacerilor externe, Adel al-Jubeir, informează AFP şi DPA, potrivit agerpres.

“Hariri este aici din propria sa voinţă şi poate să plece când doreşte”, a subliniat ministrul saudit, a cărui ţară a fost acuzată că îl ţine captiv pe premierul libanez.


Citeşte şi: Asasinat la comandă în Israel? Un om a murit după ce maşina i-a sărit în aer pe autostradă – FOTO

“Nu putem să-l reţinem, acestea sunt nişte afirmaţii mincinoase”, a adăugat şeful diplomaţiei saudite în timpul unei conferinţe de presă susţinută alături de omologul său francez Jean-Yves Le Drian.

Le Drian a confirmat că va avea în după-amiaza zilei de joi o întrevedere cu Hariri. El a amintit că acesta din urmă a fost invitat în Franţa de preşedintele Emmanuel Macron şi că rămâne la latitudinea lui să fixeze data deplasării sale.

Preşedintele libanez Michel Aoun a afirmat joi că aşteaptă revenirea lui Hariri la Paris pentru a discuta despre demisia sa, confirmând că premierul demisionar se va deplasa în Franţa.

La 4 noiembrie, spre surpriza generală, Hariri a anunţat din capitala saudită că demisionează, acuzând Iranul şi pe aliatul libanez al acestuia, mişcarea Hezbollah, de “control” exercitat asupra Libanului şi afirmând că se teme pentru viaţa sa.

După aproape două săptămâni de informaţii contradictorii în ceea ce priveşte libertatea de deplasare a lui Hariri, “protejat” al Arabiei Saudite, Aoun a afirmat miercuri că Libanul îl consideră “în captivitate” la Riad.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.