Riscurile alcoolului la plajă: deshidratare, leșin, accident vascular, înec

Publicat:

Riscurile alcoolului la plajă: deshidratare, leșin, accident vascular, înec

Deși e tentant și poate părea distractiv, consumul de alcool în apropierea apei și sub un soare arzător vine cu unele riscuri reale de siguranță. Yahoo Life a publicat sfaturile unor experți în sănătate pentru evitarea deshidratării, bolilor cauzate de căldură și accidentelor.

În cazul în care consumați alcool la plajă, ar trebui să fiți foarte precaut în apropierea piscinelor, lacurilor și la intrarea în mare, deoarece alcoolul afectează judecata, coordonarea și viteza de reacție.


„Riscurile de înec cresc semnificativ odată cu consumul de alcool, deoarece capacitatea unei persoane de a-și evalua puterea de înot, precum și adâncimea și curenții apei este afectată”, spune Dr. Shoshana Ungerleider, pentru Yahoo Life.

Specialista recomandă evitarea înotului după consumul de alcool.

De precauție în privința alcoolului e nevoie și atunci când decideți dacă mergeți sau nu pe o barcă.

Este ilegal să conduceți o ambarcațiune dacă ați băut și nu ar trebui să mergeți niciodată cu o ambarcațiune condusă de cineva care bea sau care a băut recent, a declarat, pentru Yahoo Life, Dr. Kathryn Hawk, medic la Yale Medicine, specializat în dependență.

O persoană cu o concentrație de alcool în sânge de 0,1 la mie care conduce o barcă are un risc de 16 ori mai mare să moară într-un accident de navigație decât cineva cu o alcoolemie 0, a explicat, pentru Yahoo Life, Dr. David Deyhimy, specialist în medicină de dependență și anestezist. Potrivit Institutului Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism (NIAAA) din SUA, alcoolul pare a fi cauza a 60% dintre accidentele mortale din navigație.

Și dacă vă urcați băuți, ca pasageri, la bordul unei nave, există riscuri.

Deyhimy avertizează că pasagerii în stare de ebrietate „au mai multe șanse să fie răniți sau să cadă peste bord și să se înece”.

Luați măsuri pentru evitarea deshidratării atunci când beți la soare

Una dintre cele mai mari probleme legate de consumul de alcool în timpul verii – mai ales în condiții de soare intens – este deshidratarea. Când temperaturile cresc, corpul nostru lucrează în mod natural mai mult pentru a regla căldura prin transpirație, spune Ungerleider, care avertizează că, întrucât alcoolul este un diuretic, determinând corpul să exlimine lichidele într-un ritm mai rapid, putem experimenta deshidratarea mai repede atunci când bem:

„Simptomele includ amețeli, dureri de cap și leșin, care sunt mai periculoase atunci când sunteți departe de un ajutor medical imediat.

Sfaturi pentru cei care consumă alcool în timp ce se află la soare:

Pentru cei care totuși decid să consume băuturi alcoolice la plajă, Deyhimy recomandă câteva măsuri:

Prehidratați-vă cu băuturi nealcoolice înainte de a consuma alcool!

Diluați băuturile alcoolice cu suc sau apă și/sau consumați băuturi cu un conținut mai mic de alcool!

Beți apă, băuturi destinate sportivilor sau sucuri între băuturile alcoolice!

Mâncați înainte de a bea și continuați să mâncați pe tot parcursul zilei, deoparece mâncarea încetinește absorbția alcoolului și intoxicația.

Stați la umbră atunci când este posibil și reaplicați frecvent cremă de protecție solară!

Țineți cont de cât de mult beți!

„Poate fi ușor să pierdeți din vedere numărul de băuturi dacă sunteți afară pentru o perioadă prelungită de timp“, spune Hawk, potrivit Yahoo Life 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.