Robert Oppenheimer i-ar fi cerut iertare în 1964 unui supravieţuitor al bombei atomice

Publicat:

Robert Oppenheimer i-ar fi cerut iertare în 1964 unei victime a bombei atomice

Robert Oppenheimer, cunoscut drept “părintele bombei atomice”, i-ar fi cerut iertare unui supravieţuitor al bombei atomice în timpul unei întruniri cu uşile închise ce a avut loc în SUA în 1964, conform unor imagini descoperite recent, transmite joi Kyodo.

La întrunire a participat Oppenheimer şi alte persoane, printre care Shono Naomi, un supravieţuitor al bombei atomice de la Hiroshima şi la rândul său fizician teoretician, conform declaraţiilor făcute de martora acestei întruniri, Yoko Teichler, într-o înregistrare din 2015. Teichler a fost traducătoarea întrunirii, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

În înregistrarea de 50 de minute deţinută de organizaţia non-profit World Friendship Center, din Hiroshima, interpreta a relatat că Oppenheimer a început să plângă de îndată ce a intrat în încăpere şi şi-a cerut iertare în mod repetat.

Oppenheimer, care a participat la crearea bombelor atomice aruncate de SUA asupra oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki în 1945, în ultimele zile ale celui de-al Doilea Război Mondial, nu a vizitat niciunul dintre cele două oraşe martirizate în călătoria sa în Japonia din 1960.

Mai târziu, Oppenheimer l-a întâlnit pe Shono, care a vizitat 8 ţări în cadrul turneului ‘World Peace Study Mission’ din 1964, pentru a vorbi despre distrugerile provocate de bomba atomică.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

“Este surprinzător că există înregistrări cu el cum îşi cere iertare. Trebuie să fie o consolare pentru hibakusha să audă scuze de la persoana care a fost responsabilă pentru dezvoltarea (bombei)”, a declarat Noriyuki Kawano, director al Centrului pentru Pace de la Universitatea din Hiroshima. “Hibakusha” este un cuvânt din limba japoneză care-i desemnează pe supravieţuitorii celor două bombe atomice.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului

Proteste la Barcelona împotriva supraturismului Mii de persoane au protestat sâmbătă, la Barcelona, împotriva supraturismului din capitala Cataloniei unde ajung anual milioane de vizitatori, o...

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă

Şapte copii printre cele 49 de persoane care s-au înecat în Rusia în cursul zilei de sâmbătă Şapte copii se numără printre cele 49 de...

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda

Ivan Corșunov a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial Studențesc desfășurat în Olanda Sportivul Ivan Corșunov a obținut medalia de aur la Campionatul Mondial...

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.