Roma se scuză: Constituţia Italiei interzice ca armele trimise Kievului să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Publicat:

Constituţia Italiei interzice ca armele trimise Kievului să fie folosite pe teritoriul Rusiei

Constituţia Italiei interzice guvernului condus de Giorgia Meloni să permită Kievului să folosească armele pe care i le furnizează împotriva unor ţinte pe teritoriul Rusiei, a declarat vineri ministrul apărării, Guido Crosetto, citat de agenţia ANSA, potrivit stiripesurse.ro.

Mulţi dintre aliaţii Italiei au anunţat că vor permite Kievului să folosească armele pe care i le trimit spre a lovi în interiorul teritoriului Rusiei, după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a sugerat că Ucraina ar trebui să fie autorizată să facă acest lucru.


‘Fiecare stat are propriile sale legi, propria sa Constituţie’, a declarat Crosetto la conferinţa naţională Tineri Antreprenori a Confindustria, desfăşurată la Rapallo.

Constituţia Italiei interzice ca armele trimise Kievului să fie folosite pe teritoriul Rusiei

‘Articolul 11 al Constituţiei noastre ne impune limite în ce priveşte folosirea armelor pe care le dăm Ucrainei. Ele trebuie folosite pentru apărarea Ucrainei, ceea ce include lovirea ruşilor în Ucraina, dar nu pot fi utilizate pe teritoriul unei alte ţări’, a afirmat ministrul apărării.

‘Aceasta este opinia mea şi ea este împărtăşită de premier şi de ministrul (de externe Antonio) Tajani’, a adăugat el.

Puţin mai devreme, la reuniunea informală de la Praga a miniştrilor de externe din NATO, Tajani a declarat că, ‘pentru noi, este imposibil ca armele noastre să fie utilizate în afara Ucrainei’.

Constituţia Italiei interzice ca armele trimise Kievului să fie folosite pe teritoriul Rusiei

‘Suntem pregătiţi să trimitem mai multe arme, dar este important ca aceste arme să fie folosite în interiorul Ucrainei pentru apărare, precum apărarea antiaeriană. Noi am trimis (sisteme de apărare antiaeriană) Samp-Ts şi este posibil să trimitem şi alte Samp-Ts pentru apărare’, a adăugat el.

‘Dar este important ca aceste arme să fie folosite în interiorul Ucrainei pentru apărare’, a subliniat ministrul de externe italian, citat de ANSA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța

Stamate: Membrii CSM au atras prea multă atenție la postările de pe rețelele ale magistratei Sanduța Deputata Olesea Stamate susține că membrii Consiliului Superior al...

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă

Avertisment: România trebuie să se pregătească de o pană de curent uriașă Vremea extremă din ultima perioadă a readus în discuție pericolul unei pene majore...

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina(sondaj)

Europenii rămân uniţi în ceea ce priveşte sprijinul pentru Ucraina (sondaj) Europenii rămân solidari cu Ucraina în faţa invaziei ruse şi sunt, în general, în...

Mazanca nu-și recunoaște vina: „Nu-i adevărat…”

Mazanca nu-și recunoaște vina: „Nu-i adevărat...” Șeful Biroului Vamal Nord, Nicolae Mazanca, reținut astăzi pentru fapte de corupție, alături de alți șase vameși, nu-și recunoaște...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.