Româncă ucisă în 1999, pe stradă, într-un mod îngrozitor. Criminalul, găsit după 25 de ani cu ajutorul unei analize ADN

Publicat:

Româncă ucisă în 1999, pe stradă, într-un mod îngrozitor. Criminalul, găsit după 25 de ani cu ajutorul unei analize ADN

Ioana, o tânără româncă în vârstă de 17 ani, a fost ucisă într-un mod îngrozitor în anul 1999, pe o stradă din Anvers, Belgia. În urmă cu câteva zile, la 25 de ani de la crimă, suspectul principal a fost arestat, după o analiză ADN.

În noaptea de 16 mai 1999, cadavrul Ioanei, o tânără româncă, a fost găsit pe o stradă din zona Dries din Anvers. Tânăra de 17 ani fusese ucisă într-un mod înfiorător, arată procurorii belgieni, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Medicii legişti au numărat aproximativ 20 de tăieturi şi plăgi înjunghiate. Ancheta iniţială a arătat că victima a fost văzută împreună cu un bărbat într-o cafenea din apropierea locului în care a fost găsită fără viaţă, cu puţin timp înainte, iar martorii l-au văzut pe suspect fugind de la locul faptei.

Suspectul a reușit să fugă din țară

Folosindu-se de o identitate falsă, suspectul a fugit din Belgia, iar ancheta a bătut pasul pe loc, transformându-se într-un “caz rece” pe parcurs ce anii au trecut.

În anul 2020, crima a reintrat în atenţia anchetatorilor din cadrul Poliţiei Judiciare Federale din Anvers (FGP) şi Parchetul Anvers. Astfel, anchetatorii au solicitat Institutului Național de Criminalistică și Criminologie o analiză ADN pe o mănuşă găsită la locul crimei.

Astfel, suspectul a fost identificat, fiind acelaşi bărbat cu care Ioana a fost văzută în ultima zi din viaţă. Identificat drept Arturo Vrenoz, suspectul de origine albaneză, a locuit în Italia în toţi aceşti ani.

Familia victimei a fost anunțată despre arestarea criminalului

O instanţă de judecată din Anvers a emis un mandat european de arestare pe numele bărbatului, acesta fiind prins pe 21 august 2023 la Roma. După procedurile de extrădare, suspectul a ajuns la Anvers pe 5 aprilie 2024, fiind arestat.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Poliţiştii au prelevat probe ADN de la el pentru a face o comparaţie cu proba găsită în mănuşa găsită la locul crimei, iar rezultatul a fost pozitiv, arată procurorii belgieni într-un raport.

Familia româncei a fost anunţată despre faptul că suspectul principal în cazul crimei a fost arestat.

 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vulcanul Ibu din Indonezia, aflat pe „Inelul de foc” al Pacificului, a început să erupă. Unde pleacă locuitorii

Vulcanul Ibu din Indonezia, aflat pe „Inelul de foc” al Pacificului, a început să erupă. Unde pleacă locuitorii Mai multe localități de pe o insulă...

VIDEO – Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit

Elicopterul în care s-ar afla președintele Iranului s-ar fi prăbușit Salvatorii din Iran încearcă să ajungă la un elicopter implicat într-un ”incident” în timp ce...

Votat în Parlament. Lucrările de construcție zgomotoase, interzise în blocuri duminică, de sărbători și după ora 18.00

Votat în Parlament. Lucrările de construcție zgomotoase, interzise în blocuri duminică, de sărbători și după ora 18.00 Lucrările de construcție care produc zgomot vor fi...

Tentativă de lovitură de stat în RD Congo

Tentativă de lovitură de stat în RD Congo Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică dejucarea unei tentative de lovitură de stat în care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.