România va acorda ajutor la renovarea bisericilor din subordinea Mitropoliei Basarabiei

Publicat:

România va acorda ajutor la renovarea lăcașurilor sfinte din subordinea Mitropoliei Basarabiei. De asemenea, va fi modernizat și sediul administrativ al Mitropoliei, dar și continuarea pictării în stil bizantin a Paraclisului Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău.

Despre aceasta a menționat preotul Constantin Olariu, consilier mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei, în cadrul unei conferințe de presă.


Citește și : Maia Sandu le cere moldovenilor din Olanda să se întoarcă acasă

„Acest ajutor al Guvernului României este unul constant și ajută la dezvoltarea Mitropoliei Basarabiei, iar Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova susține în permanență programele pe care Mitropolia Basarabiei le desfășoară.

În cadrul Mitropoliei Basarabiei, în cele trei eparhii: Arhiepiscopia Chișinăului, Episcopia Basarabiei de sud și episcopia de Bălți în anul 2023 s-au desfășurat și încă se desfășoară mai multe programe cu sprijinul de finanțare al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova”, a precizat Constantin Olariu, potrivit ipn.md. 

De asemenea, preotul a remarcat importanța renovării sediului administrativ al Mitropoliei, clădirea având mai bine de o sută de ani. Proiectul prevede înfrumusețarea sediului, păstrând arhitectura pe care o are, în conformitate cu legislația în vigoare.

Un alt program pe care Mitropolia Basarabiei îl desfășoară începând cu luna aprilie și până în luna octombrie este programul catehetic și de școală muzicală pe care unii profesori de muzică din municipiul Chișinău îl oferă credincioșilor care vin și participă la viața liturgică a Mitropoliei Basarabiei.

Citeşte şi: Ruşii au provocat daune majore în zona portului Ismail

Totodată, mai este un program care vizează continuarea lucrărilor de pictură în stil bizantin a Paraclisului Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul”.

Lucrările de pictură se execută nu doar pentru împodobirea paraclisului mitropolitan, dar și pentru păstrarea tradiției bisericești prin care bisericile sunt împodobite cu reprezentanții sfinților și reprezentanții unor scene biblice.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a încărcat bagajul cu țigări și a pornit spre Marea Britanie

Și-a încărcat bagajul cu țigări și a pornit spre Marea Britanie Un pasager a fost depistat pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) cu valiza plină cu...

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate Moldovenii stabiliți în Grecia, care dețin un permis conducere moldovenesc, își vor putea obține...

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova La Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE),...

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Citește și: Vin intemperiile! Avertizare Cod galben de vreme rea Sute de pasageri...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.