Rouhani: Demonstraţiile împotriva deficitului de apă din sud-vestul Iranului sunt legitime

Publicat:

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, consideră că demonstraţiile împotriva deficitului de apă din sud-vestul ţării sunt legitime, dar el a avertizat că protestele ar putea escalada, informează joi DPA, potrivit agerpres.  

“În timp ce protestele oamenilor din provincia Khuzestan sunt legitime, nu ar trebui să permită duşmanilor Iranului să le exploateze politic”, a declarat preşedintele care îşi încheie mandatul joi într-un comunicat.


Citește și : Boris Johnson presează UE să analizeze ‘cu seriozitate’ propunerile sale privind Irlanda de Nord

Rouhani le-a cerut manifestanţilor să se distanţeze de “ticăloşii” gata să folosească violenţa şi care au scopuri complet diferite de cele ale protestatarilor paşnici, în mesajul publicat pe website-ul Biroului Prezidenţial al Iranului.

De săptămâna trecută, au loc proteste repetate împotriva lipsurilor de apă în mai multe oraşe din provincia Khuzestan, inclusiv ciocniri între manifestanţi şi poliţişti pentru care Teheranul îi învinovăţeşte pe “insurgenţii şi teroriştii contrarevoluţionari”.

Potrivit cifrelor oficiale, cel puţin doi protestatari şi un poliţist au murit până acum şi zeci de persoane au fost rănite. Martorii oculari spun că cu toate acestea, numărul morţilor şi al răniţilor este mult mai mare.

Mai mulţi demonstranţi ar fi fost arestaţi după ce au strigat sloganuri critice la adresa guvernului.

Lipsa apei în Iran este ceva obişnuit din cauza secetelor frecvente, dar Khuzestan a fost lovită în mod deosebit în acest an, cu temperaturi ajungând la 50 de grade.

Rouhani este acuzat că nu a renovat infrastructura învechită de apă în ultimii opt ani. Cu toate acestea, Rouhani dă vina pe criza economică cauzată de sancţiunile SUA.

Citește și : Rusia a testat DECONECTAREA de la internetul global

Guvernul iranian se teme că protestele s-ar putea răspândi în alte provincii din ţară şi a stabilit un grup de delegaţi pentru a fi trimişi în Khuzestan.

Videoclipurile care circulau marţi pe reţelele sociale arată zeci de persoane într-o staţie de metrou din Teheran strigând lozinci împotriva guvernului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.