Rovana Plumb este RESPINSĂ de Comisia Juridică a Parlamentului European

Publicat:

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă joi de Comisia Juridică a Parlamentului European (JURI), a scris eurodeputatul PNL Siegfried Mureşan pe contul său de Facebook.

“Candidatura Rovanei Plumb a fost respinsă acum cu largă majoritate de Comisia Juridică a Parlamentului European. În favoarea Rovanei Plumb au votat 6 europarlamentari. Împotriva Rovanei Plumb au votat 15 europarlamentari. S-au abţinut 2 europarlamentari”, a scris Mureşan.


Citește și: Rusia trimite un întreg detașament de aviație militară în Crimeea

“Fără avizul Comisiei Juridice audierea din Comisia de Transport nu poate avea loc”, a adăugat el.

Informaţia a fost confirmată pentru agerpres. de surse de la Bruxelles, care au mai menţionat că JURI a decis să scrie Comisiei Europene că există un conflict de interese în ceea ce o priveşte pe Rovana Plumb care trebuie să fie soluţionat.

Neil Corbett, head of press unit al Parlamentului European, a confirmat într-o conferinţă de presă că audierea Rovanei Plumb în comisiile de transporturi şi mediu (TRAN şi ENVI – n.r.), la 2 octombrie, aşa cum era programat, nu mai poate avea loc.

”Ceea ce e sigur este că audierea (Rovanei Plumb în comisiile de transport şi mediu ale PE – n.r.) nu poate avea loc. Aşadar, Comisia JURI va trimite o scrisoare comisiei competente (TRAN – n.r.) şi de asemenea preşedintelui Parlamentului European (…) pentru a discuta această chestiune şi pentru a se lua o decizie probabil în Conferinţa Preşedinţilor, în vederea înaintării acestei chestiuni Comisiei Europene, dar nu aş vrea să comentez mai mult deoarece este un prim caz, abia a venit, nu am consultat serviciile (specializate ale Parlamentului European – n.r.) şi deci nu vom inventa o procedură doar pentru a părea profesionişti”, a spus Corbett.

JURI ”tocmai a votat ca Rovana Plumb, candidatul român la postul de comisar, să nu meargă la audiere” (în comisiile de transport şi mediu ale PE – n.r.), a scris pe Twitter şi Thibaut Kleiner, unul dintre consilierii actualului comisar european responsabil pentru resurse umane, Gunther Oettinger.

La rândul său, Mina Andreeva, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, a declarat într-o conferinţă de presă că ”procedura în cazul unui comisar desemnat este suspendată cu privire la audiere”. Ea a adăugat că, în legătură cu paşii următori, sunt posibile mai multe opţiuni.

JURI are puterea de a suspenda audierile în comisiile competente ale PE în cazul comisarilor desemnaţi dacă există conflicte de interese după o evaluare a declaraţiilor de avere ale acestora.

Citește și: Caz ȘOCANT în Noua Zeelandă! Un student a fost găsit MORT în campus la două luni de la deces

Comisia JURI a decis să îi invite joi pe Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi, comisarii europeni desemnaţi din partea României, respectiv a Ungariei, la o audiere extraordinară, potrivit unor surse de la Bruxelles.

Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport şi Turism (TRAN) şi Mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) era prevăzută pentru 2 octombrie.

Preşedintele JURI le-a transmis miercuri celorlalţi membri ai acestei comisii informaţii suplimentare despre persoana care a împrumutat-o pe Rovana Plumb pentru a face o donaţie către partid. După o discuţie îndelungată, membrii JURI au decis că este nevoie de clarificări suplimentare pe acest subiect, astfel că Rovana Plumb a fost invitată joi în Comisia JURI a PE pentru a răspunde la întrebările referitoare la credite. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Orbán: Trump are planuri ‘detaliate și bine fundamentate’ pentru pace între Rusia și Ucraina

Orbán: Trump are planuri 'detaliate și bine fundamentate' pentru pace între Rusia și Ucraina Viktor Orbán a susținut că Donald Trump are planuri „detaliate și...

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina

Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în străinătate de la începerea războiului în Ucraina Cel puţin 650.000 de ruşi s-au mutat definitiv în...

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o ‘ordine internaţională dominată de SUA’

Lavrov atacă din nou la ONU ceea ce el numeşte o 'ordine internaţională dominată de SUA' Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a acuzat din...

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.