Rugăciune în masă a susţinătorilor influentului cleric musulman Moqtada al-Sadr în Zona Verde din Bagdad

Publicat:

Susţinătorii influentului cleric musulman şiit irakian Moqtada al-Sadr au organizat rugăciuni în masă vineri în Zona Verde fortificată din Bagdad, într-o demonstraţie de forţă vizând să facă presiuni pentru alegeri parlamentare anticipate, relatează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit participanţilor, sute de mii de persoane au participat la rugăciunile de amiază, adunându-se la temperaturi de peste 40 de grade Celsius.


Citește și : SUA ‘nu vor permite’ Chinei să izoleze Taiwanul

Miercuri, al-Sadr a cerut alegeri parlamentare anticipate şi i-a chemat pe adepţii săi să-şi continue protestul în Zona Verde.

“Irakul a devenit prizonierul corupţiei”, le-a spus clericul Mohannad al-Mousawi credincioşilor la rugăciuni şi a reiterat apelul lui al-Sadr.

Preşedintele parlamentului, Mohammad al-Halbousi, a declarat de asemenea că susţine cererile pentru alegeri parlamentare şi locale anticipate.

Protestele sunt cea mai recentă escaladare a blocajului politic din Irak asupra numirii unui nou prim-ministru în urma alegerilor parlamentare din octombrie.

Protestele au izbucnit când al-Sadr a respins nominalizarea pentru premier înaintată de rivalul său, alianţa politică Cadrul de Coordonare.

Cel nominalizat, fostul ministru Mohammed Shia al-Sudani, este văzut ca un apropiat de adversarul lui al-Sadr, fostul premier Nouri al-Maliki, susţinut de Iran.

Citește și : Rusia pregăteşte o ofensivă majoră în regiunea Herson

Al-Maliki este liderul coaliţiei Statul de Drept, o forţă majoră în Cadrul de Coordonare.

Vineri mai devreme, reprezentantul special al Naţiunilor Unite pentru Irak, Jeanine Hennis-Plasschaert, s-a întâlnit cu al-Sadr şi au discutat despre “importanţa găsirii de soluţii la numeroasele provocări cu care se confruntă Irakul”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.