Rusia a afirmat că a ocupat încă două sate în estul şi nord-estul Ucrainei

Publicat:

Rusia a afirmat că a ocupat încă două sate în estul şi nord-estul Ucrainei

Armata rusă a afirmat miercuri că a ocupat încă două sate în estul şi nord-estul Ucrainei, trupele sale profitând de criza de muniţii şi soldaţi a armatei ucrainene pentru a continua să câştige teren, în timp ce a lansat în plus o nouă salvă de drone şi rachete în cursul nopţii asupra unor ţinte militare şi sistemului energetic ucrainean “ca răspuns” la atacurile Kievului asupra unor infrastructuri energetice ruseşti, relatează agenţiile AFP şi Reuters.

Ministerul rus al Apărării a transmis într-un comunicat că trupele sale au “eliberat” satele Novokalinove, în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, unde armata rusă a înaintat în ultimele săptămâni, şi Kislivka, situat în provincia nord-estică Harkov.


De asemenea, “ca răspuns la tentativa regimului de la Kiev de a avaria infrastructuri energetice ruseşti, forţele armate ale Federaţiei Ruse au lansat o lovitură grupată (…) asupra instalaţiilor energetice şi companiilor complexului militar-industrial ucrainean”, mai afirmă acelaşi minister, făcând referire la un nou bombardament cu drone şi rachete efectuat asupra Ucrainei în cursul nopţii şi la atacurile ucrainene cu drone asupra mai multor rafinării pe teritoriul Rusiei din ultimele săptămâni.

“Ca rezultat al loviturii, capacităţile Ucrainei de fabricare a produselor militare, precum şi transferul armelor şi echipamentelor occidentale către linia de contact au fost semnificativ reduse”, susţine Ministerul rus al Apărării, care mai afirmă că a folosit în acest atac rachete de înaltă precizie cu rază lungă de acţiune cu lansare terestră şi navală, dar şi rachete hipersonice Kinjal, şi că ar fi lovit depozite ucrainene de muniţii şi instalaţii de producţie a dronelor.

De partea sa, Ucraina susţine că a doborât 39 de rachete şi 20 de drone dintr-un total de 55 de rachete şi 21 de drone lansate de Rusia în atacul din timpul nopţii, care conform Kievului a provocat cel puţin un mort şi zeci de răniţi.

Compania publică de electricitate Ukrenergo a avertizat miercuri asupra unor întreruperi programate ale furnizării de energie ce ar putea afecta întreaga ţară în urma atacului rusesc, care a avariat infrastructuri de generare şi distribuţie a energiei electrice, printre care şi trei termocentrale.

Prin urmare, Ucraina a reactivat miercuri importurile de energie electrică din România, Slovacia, Polonia, Ungaria şi Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea

Ultima modă în chirurgia estetică: keratopigmentarea Specialiştii oftalmologi sunt extrem de îngrijoraţi de faptul că o procedură folosită în mod normal pentru eliminarea unor cicatrici...

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.