Rusia a distrus 9 gigawaţi din capacitatea centralelor electrice din Ucraina, susţine Kievul

Publicat:

Rusia a distrus 9 gigawaţi din capacitatea centralelor electrice din Ucraina, susţine Kievul

Autorităţile de la Kiev au declarat marţi că, în atacurile ruseşti cu rachete şi drone care au avut loc după data de 24 martie a.c., Ucraina a pierdut 9 gigawaţi din capacitatea centralelor electrice din întreaga ţară, relatează DPA şi UNN.ua.

“Situaţia este foarte serioasă”, a declarat marţi premierul ucrainean Denis Şmîhal într-o şedinţă de guvern. Operatorul reţelei electrice ucrainene, Ukrenergo, a fost nevoit să procedeze la întreruperi programate de energie electrică din cauza penuriei de energie, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

La Kiev, curentul electric a fost oprit în mai multe cartiere ale oraşului marţi după-amiază, întrucât a fost depăşit consumul maxim permis.

Principalele sarcini ale guvernului sunt acum o mai bună apărare antiaeriană şi lucrările de reparaţii la instalaţiile avariate, a declarat Şmîhal.

Sistemul energetic trebuie să devină mai descentralizat, iar utilizarea energiei mai eficientă, a adăugat el. “Obiectivul nostru este să economisim la toate nivelurile: de la marile companii până la casele şi apartamentele mici”, a subliniat şeful executivului ucrainean.

Importul de generatoare, celule fotovoltaice şi centrale electrice de mici dimensiuni va fi subvenţionat. Kievul contează şi pe un ajutor mai mare din partea partenerilor internaţionali, a spus el. “Lucrăm la extinderea importurilor din Europa la 2,2 gigawaţi”, a adăugat Şmîhal.

Armata rusă ţinteşte centralele termice şi hidroelectrice din Ucraina încă din luna martie.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Baza producţiei de energie electrică în Ucraina este asigurată de cele trei centrale nucleare care se află încă sub controlul guvernului.

Kievul poate să importe în prezent până la 1,7 gigawaţi de energie suplimentară din ţări vecine membre UE, precum şi din Republica Moldova. Cu toate acestea, pentru majoritatea ucrainenilor întreruperile de curent – care durează ore întregi – fac acum parte din viaţa de zi cu zi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate

Permisele de conducere ale moldovenilor din Grecia vor putea fi preschimbate Moldovenii stabiliți în Grecia, care dețin un permis conducere moldovenesc, își vor putea obține...

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova

Combaterea dezinformării și propagandei. Ce acțiuni întreprinde Moldova La Sesiunea anuală a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE),...

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat

Alertă cu bombă! Aeroportul este evacuat Alertă cu bombă pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Citește și: Vin intemperiile! Avertizare Cod galben de vreme rea Sute de pasageri...

Ar fi ucis o pensionară și l-a lăsat pe un bărbat să moară într-un beci improvizat. Individul – trimis pe banca acuzaților

Ar fi ucis o pensionară și l-a lăsat pe un bărbat să moară într-un beci improvizat. Individul – trimis pe banca acuzaților Individul din raionul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.