Rusia a închis temporar Podul Crimeea

Publicat:

Rusia a închis temporar Podul Crimeea

În dimineața zilei de marți, 23 iulie, a avut loc un atac asupra portului Kavkaz din regiunea Krasnodar din Federația Rusă.

Federația Rusă susține că forțele ucrainene au atacat un feribot în portul Kavkaz, anunță media ucraineană, scrie Defense Romania.

Kavkaz este o gară și un mic port, situat pe teritoriul regiunii Krasnodar al Federației Ruse și este situat în strâmtoarea Kerci. Portul poate găzdui nave de până la 130 m lungime, 14,5 m lățime și până la 5 m adâncime.


Rusia a închis temporar Podul Crimeea

Nava a luat foc și se pare că există răniți și o persoană decedată printre membrii echipajului și angajații portului, a scris guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev, marți, 23 iulie, pe canalul său Telegram.

Anterior, canalul de Telegram ”Krymsky Veter” a scris despre o explozie puternică în Kerci, după care Podul Crimeea a fost închis circulației. Ei au mai spus că apărarea aeriană rusă a tras în ținte de pe Muntele Mithridates în direcția Kuban.

Dmytro Pletenchuk, purtătorul de cuvânt al Marinei Forțelor Armate Ucrainene, a comentat declarația autorităților de ocupație din Crimeea conform căreia, în noaptea de 23 iulie, Sevastopolul a fost atacat masiv de drone, iar peste 20 de drone ar fi fost interceptate și distruse peste peninsula și Marea Neagră.

Rusia a închis temporar Podul Crimeea

“Singurul lucru pe care îl pot clarifica este că informațiile sunt clarificate. Pot să clarific că noaptea în Crimeea a fost agitată. Mai exact, dimineața a fost agitată, dar cred că detaliile vor veni mai târziu”, a spus purtătorul de cuvânt.

El a mai spus că rușii, cu ajutorul aviației, patrulează constant pe Podul Kerci, care a fost închis în această dimineață. Potrivit Pletenchuk, în general, „turiștii ilegali” din Federația Rusă se plâng că trecerea frontierei administrative a Crimeei – conducerea pe pod – este o procedură foarte asemănătoare cu trecerea frontierei de stat.

“Totul este atât de complicat acolo acum din motive evidente. În primul rând, rușii se tem de repetarea situației când unul dintre camioane din anumite motive a explodat pe pod. În consecință, fac totul pentru să asigure siguranță maximă”, a explicat ofițerul ucrainean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko Președintele Parlamentului, i-a mulțumit diplomatului ucrainean pentru buna relație stabilită pe durata...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

Molecule de apă, descoperite într-un mineral adus de pe Lună

Molecule de apă, descoperite într-un mineral adus de pe Lună Oamenii de ştiinţă dintr-o echipă chineză au identificat, într-un eşantion adus de pe Lună de...

Scade dramatic nivelul apei în Nistru și Prut. A fost emisă avertizare hidrologică

Scade dramatic nivelul apei în Nistru și Prut. A fost emisă avertizare hidrologică A fost emisă avertizare hidrologică de scădere a nivelului apei în râurile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.