Rusia a lovit dimineața aceasta Hidrocentrala din Kiev. Există vreo amenințare de prăbușire?

Publicat:

Rusia a lovit dimineața aceasta Hidrocentrala din Kiev. Există vreo amenințare de prăbușire?

În timpul unui bombardament masiv pe 26 august, forțele ruse au atacat Hidrocentrala din Kiev, situată în Vyșhorod. Informația a fost confirmată pentru Forbes Ukraine de un înalt manager al companiei energetice de stat.
De asemenea, publicația „Bukvy” a publicat un video de la locul incidentului. Potrivit sursei citate de Forbes Ukraine, rușii au încercat în dimineața zilei să distrugă hidrocentrala folosind diferite tipuri de rachete și drone. În urma atacului, au fost înregistrate lovituri și distrugeri, însă oficialul a subliniat că nu există risc de prăbușire a barajului.
Andrei Kovalenko, șeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a confirmat că nu există nicio amenințare. “Nu există nicio amenințare la adresa barajului Hidrocentralei din Kiev. Este imposibil să-l distrugi cu rachete. Nu ar trebui să facem comparații cu situația din Herson – acolo a fost o explozie din interior. Rușii vor să creeze panică, nimic mai mult”, a subliniat el.
În dimineața zilei de 26 august, forțele ruse au atacat Hidrocentrala din Kiev, situată în Vyșhorod, folosind diferite tipuri de rachete și drone. Deși atacul a provocat lovituri și distrugeri, oficialii au declarat că nu există niciun risc de prăbușire a barajului.
Potrivit lui Andrei Kovalenko, șeful Centrului pentru Combaterea Dezinformării din cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, barajul este în siguranță și nu poate fi distrus cu rachete.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La un pas de tragedie. S-a pornit la scăldat după ce a băut alcool

La un pas de tragedie. S-a pornit la scăldat după ce a băut alcool O femeie din Dubăsari era cât pe ce să se înece...

VIDEO// Accident grav pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău

VIDEO// Accident grav pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău Un accident rutier grav a avut loc astăzi pe strada Vadul lui Vodă din Chișinău,...

Kadîrov și-a decorat fiul cu cea mai înaltă distincție din Cecenia

Kadîrov și-a decorat fiul cu cea mai înaltă distincție din Cecenia Fiul în vârstă de doar 16 ani al lui Ramzan Kadîrov a primit cea...

Ziua Independenței începe a fi marcată din această seară, ora 18:00 

Ziua Independenței începe a fi marcată din această seară, ora 18:00 Evenimentele festive dedicate aniversării a 33-a a Zilei Independenței Republicii Moldova încep astăzi, 26...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.