Rusia a pierdut încă 1.160 de soldați și 58 de sisteme de artilerie în ultimele 24 de ore (Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei)

Publicat:

Rusia a pierdut încă 1.160 de soldați și 58 de sisteme de artilerie în ultimele 24 de ore (Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei)

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Rusia a pierdut alți 1.160 de soldați și 58 de sisteme de artilerie în ultimele 24 de ore. Aceste pierderi se adaugă la totalul forțelor rusești între 24 februarie 2022 și 16 iunie 2024.

Pierderile totale în luptă ale forțelor ruse între 24 februarie 2022 și 16 iunie 2024 sunt estimate la peste 500.000 de soldați, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Pierderi ale Rusiei în Războiul din Ucraina:

-526.310 (+1.160) cadre militare;

-7.956 (+0) tancuri;

-15.269 (+6) vehicule blindate de luptă;

-13.913 (+58) sisteme de artilerie;

-1.104 (+1) sisteme de rachete cu lansare multiplă;

-853 (+0) sisteme de apărare aeriană;

-359 (+0) aeronave cu aripi fixe;

-326 (+0) elicoptere;

-11.159 (+11) UAV-uri strategice și tactice;

-2.296 (+3) rachete de croazieră;

-28 (+0) nave și bărci;

-1 (+0) submarine;

-18.967 (+56) vehicule și cisterne;

-2.325 (+3) vehicule speciale și alte echipamente.

Pentru comparație, armata americană a pierdut aproximativ 102.000 de soldați, uciși în toate războaiele pe care le-a purtat de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, inclusiv 58.220 în timpul războiului din Vietnam.

Marea Britanie a suferit piederi de 750.000 de militari în cei șase ani ai celui de-al Doilea Război Mondial.

Și pierderile Rusiei nu arată semne de încetinire – de fapt, au atins niveluri record în ultimele săptămâni.

Costuri economice

În decembrie 2023, Putin a semnat un decret prin care promite să plătească 5 milioane de ruble (55.450 de dolari) familiilor soldaților uciși în Ucraina și 3 milioane de ruble (33.270 de dolari) celor răniți.

Iar la începutul invaziei la scară largă, Putin a declarat că familiile celor uciși vor primi o „acoperire de asigurare legală și o sumă forfetară de 7.421.000 de ruble (82.298 de dolari)”, precum și „o compensație lunară va fi plătită fiecărui membru de familie al celor morți“.

Deși suma exactă plătită nu este cunoscută, Bloomberg a estimat anul trecut, într-un articol despre plățile de despăgubire a soldaților, că „cheltuielile pentru persoanele din armată, inclusiv voluntarii și cei care au fost mobilizați, ar putea totaliza aproximativ 1.100 de miliarde de ruble (12 miliarde de dolari) pe an”.

Și mai sunt și costurile sociale – ratele de stres post-traumatic și de dependență de alcool și droguri în rândul soldaților ruși care se întorc acasă au crescut, precum și numărul crimelor și al infracțiunilor violente în care sunt implicați veteranii.

La acestea se adaugă inevitabila lipsă de forță de muncă cauzată de bărbații care fie fug din țară pentru a evita să servească în armată, fie sunt uciși sau răniți atunci când o fac.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În ciuda numărului îngrozitor de morți, Rusia pare să atragă în continuare recruți dornici să se înroleze.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, peste 100.000 de bărbați au semnat contracte în primele trei luni ale anului, pentru a servi în armată.

Din punct de vedere politic, Putin tocmai a obținut o nouă victorie electorală dubioasă și nu dă semne că și-ar abandona obiectivele din Ucraina.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

De ce e atras omul să ajungă la ‘capătul’ Pământului? Turismul extrem cuprinde planeta

De ce e atras omul să ajungă la ‘capătul’ Pământului? Turismul extrem cuprinde planeta În ciuda riscurilor, a costurilor și a problemelor de mediu legate...

‘Minciuna este prea grea acum’: Celine Dion dezvăluie cum a ‘trișat’ pe scenă în timp ce boala își făcea simțită prezența

'Minciuna este prea grea acum': Celine Dion dezvăluie cum a 'trișat' pe scenă în timp ce boala își făcea simțită prezența Celine Dion a încercat...

VIDEO Pamela Anderson – Cum mai arată diva care făcea furori acum 30 de ani

VIDEO Pamela Anderson - Cum mai arată diva care făcea furori acum 30 de ani Pamela Anderson a postat o nouă fotografie fără machiaj. Vedeta...

Fostul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, este cercetat de Parchetul European

Fostul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii, Werner Hoyer, este cercetat de Parchetul European Fostul preşedinte al Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer, este...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.