Rusia afirmă că a ţintit companii ale industriei de apărare în atacul cu drone şi rachete asupra Ucrainei

Publicat:

Ministerul rus al Apărării a informat joi despre atacul cu drone şi rachete pe care l-a efectuat noaptea trecută asupra Ucrainei, susţinând că ţintele acestui atac au fost companii din industria de apărare şi alte instalaţii ale armatei ucrainene, relatează agenţia EFE.

“În noaptea aceasta, forţele armate ale Rusiei au lansat un atac masiv cu arme de înaltă precizie şi rază lungă de acţiune cu lansare aeriană şi drone de asalt asupra industriei militare şi altor obiective” în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov.


Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

Atacul, a adăugat oficialul rus, a avut de asemenea ca ţintă “centrele de spionaj electronic şi bazele de instrucţie ale grupurilor de sabotaj ale armatei ucrainene” şi, a susţinut el, “toate obiectivele au fost distruse”.

Potrivit Forţelor Aeriene ucrainene, Rusia a lansat în noaptea de miercuri spre joi împotriva mai multor regiuni ale Ucrainei, inclusiv capitala Kiev, în total 43 de rachete de croazieră, dintre care 36 au fost interceptate înainte de a-şi lovi ţinta.

Premierul ucrainean Denis Şmigal a declarat că aproximativ 20 de persoane au fost rănite şi circa 40 de clădiri au fost avariate în urma impactului direct cu rachetele sau cu fragmente ale acestora căzute după ce au fost doborâte de antiaeriana ucraineană. Şeful administraţiei militare regionale din provincia Herson a anunţat că doi bărbaţi civili au fost ucişi.

Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Potrivit premierului ucrainean, rachetele au fost lansate din interiorul teritoriului rus de 10 bombardiere strategice TU-95, “în mai multe valuri” şi “din direcţii diferite” pentru a pune în dificultate antiaeriana ucraineană.

CITESTE SI

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenia moldovenească

Alexandr Kalinin a rămas fără cetățenia moldovenească Președintele R. Moldova, Maia Sandu, i-a retras cetățenia moldovenească lui Alexandr Kalinin, un politician care a sprijinit în...

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare

Trebuie delimitat proiectul european de guvernare Lipsa coeziunii la nivelul societății moldovenești este lucrul care lipsește cel mai mult țării noastre. În mod special, aceasta...

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park

Alaiba va cere Parlamentului prelungirea regimului de IT Park Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, va propune Parlamentului prelungirea regimului de IT Park până...

Guvernul anunţă creşterea salariului minim

Guvernul anunţă creşterea salariului minim Salariul minim pe țară pentru anul 2024 ar urma să constituie 5.000 lei, ceea ce reprezintă o majorare cu 1.000...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.