Rusia ameninţă Lituania: ‘Răspunsul nostru nu va fi doar diplomatic!’

Publicat:

Răspunsul Moscovei la interzicerea de către Lituania a tranzitului de mărfuri aflate sub incidenţa sancţiunilor Uniunii Europene către exclava rusă Kaliningrad nu va fi unul exclusiv diplomatic, ci şi de natură practică, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului Afacerilor Externe rus, Maria Zaharova, informează Reuters, potrivit agerpres.

“Una dintre probleme principale a fost dacă răspunsul (Rusiei) va fi exclusiv diplomatic. Răspunsul: nu”, a spus Maria Zaharova în timpul conferinţei sale de presă săptămânale. “Răspunsul nu va fi diplomatic, ci practic”, a subliniat ea.


Vezi şi: CUTREMUR puternic în Afganistan (VIDEO)! Sute de oameni au murit! – Black News

Zaharova nu a făcut alte precizări cu privire la natura acestor măsuri practice pe care Rusia intenţionează să le ia împotriva Lituaniei.

Lituania, membră a UE, a închis de sâmbătă un coridor feroviar dinspre Rusia către exclava sa pentru anumite bunuri de bază, între care materiale de construcţii, metale şi cărbune, ca răspuns la noile sancţiuni ale UE.

Într-un comunicat, diplomaţia rusă a acuzat UE că încurajează o “escaladare” şi a cerut restabilirea imediată a tranzitului spre Kaliningrad.

Citeşte şi: 15 morţi şi 16 răniţi într-un atac rus în regiunea Harkiv – Black News

Secretarul puternicului Consiliu de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, s-a deplasat la Kaliningrad, de unde a promis marţi măsuri “severe” împotriva Lituaniei. “Rusia, bineînţeles, va reacţiona la astfel de acte ostile. Măsuri adecvate sunt în curs de elaborare la nivel interministerial şi urmează a fi adoptate. Ele vor avea consecinţe negative severe pentru populaţia Lituaniei”, a spus Patruşev.

Kaliningrad, exclavă strategică şi militarizată, sediul flotei ruse în Marea Baltică, este înconjurată de Lituania şi Polonia, două state membre NATO şi ale Uniunii Europene care susţin cu fermitate Kievul de la începutul conflictului din Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.