Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina; există riscuri de escaladare a conflictului (raport SUA)

Publicat:

Rusia ar putea prelungi câţiva ani războiul din Ucraina şi, deşi Moscova vrea evitarea escaladării conflictului spre o confruntare directă cu Statele Unite şi NATO, exită riscuri în acest sens, conform evaluării Comunităţii serviciilor de informaţii americane, informează mediafax.

Rusia “probabil nu vrea un conflict militar direct cu Statele Unite şi NATO, dar există potenţialul ca acest lucru să se producă”, arată raportul de evaluare elaborat de Comunitatea agenţiilor de informaţii americane, potrivit postului de televiziune CNN.


Citește și : Ministerul de Interne iranian anunţă primele arestări în ancheta asupra elevelor intoxicate

“Până acum, liderii ruşi au evitat acţiunile care ar extinde războiul din Ucraina dincolo de frontierele Ucrainei, dar riscul de escaladare rămâne semnificativ”, subliniază raportul.

Avril Haines, directorul Comunităţii naţionale de informaţii din SUA, a declarat în Congres că în prezent are loc “un război de uzură în care niniuna dintre părţi nu are un avantaj militar definitiv”.

“Nu observăm semnale că armata rusă va putea obţine anul acesta câştiguri teritoriale majore, dar preşedintele Vladimir Putin calculează timpul în favoarea lui, iar prelungirea războiului, inclusiv prin potenţiale pauze în confruntări, este cel mai bun parcurs pentru a obţine, eventual, asigurarea intereselor strategice ruse în Ucraina, chiar dacă vor dura ani”, a atras atenţia Avril Haines.

Citește și : Peste 20 de arestări în Belarus în urma sabotajului asupra unui avion militar rusesc

Conform raportului de evaluare, Rusia se bazează din ce în ce mai mult pe armament nuclear, din cauza pierderilor militare suferite în Ucraina. Pierderile din Ucraina “au afectat grav capabilităţile convenţionale terestre şi aeriene ale Rusiei, intensificând dependenţa de armele nucleare”, a comunicat Biroul directorului Comunităţii agenţiilor de informaţii americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.