Rusia califică drept ‘inadmisibilă’ decizia CIO privind sportivii săi

Publicat:

Ministrul Sporturilor din Rusia, Oleg Matîţin, a calificat drept “inadmisibilă” decizia Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) de a recomanda reintegrarea sportivilor ruşi şi belaruşi în competiţiile internaţionale doar sub drapel neutru şi dacă îndeplinesc o serie de condiţii, printre care “nesusţinerea activă a războiului din Ucraina”, informează agenţia EFE, potrivit agerpres.

“Considerăm inadmisibilă stabilirea unor condiţii speciale pentru sportivii noştri care nu corespund Cartei Olimpice, principiilor de egalitate şi dreptate”, a transmis ministrul rus într-un comunicat dat publicităţii.


Citeşte şi: Un mort şi mai mulţi răniţi într-un atac cu armă albă într-o biserică din sudul Spaniei – Black News

Demnitarul rus a explicat că “politica nu trebuie amestecată cu sportul” şi că “nu există loc pentru speculaţii cu privire la operaţiunea militară specială”, aşa cum denumeşte Rusia războiul din Ucraina.

“Pentru sportivii noştri, a reprezenta patria este o onoare şi o mândrie. Întotdeauna a fost aşa”, a mai adăugat ministrul.

“Suntem o naţiune mare, cu mari tradiţii sportive, care a demonstrat capacitatea sa de a organiza evenimente sportive internaţionale majore, care au fost apreciat pozitiv şi de CIO”, se mai arată în comunicatul părţii ruse.

Comitetul Executiv al CIO a cerut, miercuri, “studierea posibilităţilor” prin care sportivii vizaţi pot fi reintegraţi în evenimentele sportive în condiţii stricte, trasând pentru prima dată o linie de parcurs federaţiilor.

Citeşte şi:Cui îi dai un deget, îţi ia toată mâna! După ce a primit tancuri, Zelenski cere acum Occidentului rachete cu rază lungă şi avioane de luptă – Black News

În detaliu, ruşii şi belaruşii ar putea concura “în calitate de sportivi neutri”, cu condiţia să nu fi “susţinut activ războiul din Ucraina” şi să se conformeze “în totalitate Codului mondial antidopaj”.

Dacă un sportiv nu se conformează cu stricteţe, “federaţia internaţională şi/sau organizatorii competiţiei sportive în cauză vor trebui să-l excludă imediat şi să semnaleze incidentul la CIO, pentru ca forul internaţional să adopte măsuri sau sancţiuni”, se mai arată în comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

‘Despicable Me’, prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari

'Despicable Me', prima franciză animată din istorie care depăşeşte încasări de 5 miliarde de dolari "Despicable Me 4" s-a impus la box office-ul internaţional, câştigând...

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului ‘Strange Things’

Netflix a dezvăluit imagini din culisele celui de-al cincilea şi ultimul sezon al serialului 'Strange Things' Netflix a dezvăluit luni imagini din culisele celui de-al...

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură

Nominalizările la premiile Emmy o să fie anunţate miercuri: Netflix se pregătește să dea marea lovitură Serialele "The Bear", "Shogun" şi "Baby Reindeer" sunt cotate...

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.