Rusia construieşte o super-rachetă, cu o rază de acţiune de peste 4.500 de km

Publicat:

Rusia dezvoltă o rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de peste 4.500 de km, informează marţi media de stat ruse, citând, sub rezerva anonimatului, un responsabil din industria de apărare a ţării, potrivit dpa, transmite şi agerpres.

Racheta, care ar urma să fie furnizată armatei către orizontul anului 2027, se presupune că ar face parte din aceeaşi categorie cu racheta Kalibr (cod NATO: SS-N-27 Sizzler), varianta rusească a celebrelor rachete de croazieră americane Tomahawk, care pot fi lansate de pe nave şi submarine.


Citeşte şi: Un lider AfD a fost bătut cu bestialitate! Acum se zbate între viaţă şi moarte

Tratatul bilateral ruso-american privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), care face în prezent obiectul unei polemici între Moscova şi Washington, nu restricţionează acest tip de rachete concepute să fie lansate de pe mare.

Racheta Kalibr-M, aflată în etapa de proiectare, ar fi o variantă îmbunătăţită şi ar putea să transporte o ogivă de circa o tonă, a indicat agenţia de presă rusă TASS.

Citeşte şi: Un chinez a atacat o şcoală din Beijing: Cel puţin 20 de elevi sunt răniţi!

Kalibr-M poate distruge ţinte terestre şi va fi capabilă să transporte atât focoase convenţionale, cât şi nucleare, conform canalelor media ruse.

Conform presei ruse, Rusia dispune în prezent de o serie de rachete de croazieră de tip Kalibr, cu care şi-a dotat submarine şi nave din cadrul flotelor sale din Mediterana, Marea Neagră şi Baltica, utilizând această rachetă în campania sa din Siria împotriva jihadiştilor Statului Islamic. Această rachetă este cunoscută pentru capacitatea sa de a străpunge scuturile de apărare antirachetă, potrivit experţilor ruşi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.