Rusia dă vina pe americani pentru decizia Iranului de a se retrage din acordul nuclear

Publicat:

Administrația de la Kremlin a transmis miercuri că decizia Iranului de a se retrage parțial din Acordul Nuclear semnat în 2015 a fost provocată de presiunea externă exercitată de Statele Unite, relatează agențiile de presă Reuters și RIA, potrivit mediafax.

„Președintele Vladimir Putin a vorbit în mai multe rânduri despre consecințele acțiunilor negândite în ceea ce privește Iranul, cu referire la deciziile luate de Statele Unite. Acum, vedem cum consecințele încep să apară”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dimitri Peskov, cu referire la decizia Statelor Unite de a se retrage din Acordul Nuclear și de a reimpune sancțiuni împotriva Iranului.


Citește și: Atac armat într-o școală din SUA: Un elev a fost ucis şi alţi şapte răniţi

Administrația de la Teheran și-a anunțat miercuri retragerea parțială din Acordul Nuclear și a amenințat cu luarea de măsuri suplimentare dacă țările semnatare nu vor proteja Iranul de sancțiunile impuse de Statele Unite.

Ministrul de Externe al Iranului, Javad Zarif, a declarat miercuri, în cadrul unei întâlniri cu omologul său rus, Serghei Lavrov, că decizia Administrației de la Teheran de a reduce o parte a promisiunilor făcute în cadrul acordului este o măsură legală.

Zarif i-a transmis lui Lavrov că decizia Iranului nu încalcă prevederile inițiale ale Acordului Nuclear, semnat în anul 2015.

Citește și: Pompeo și-a anulat vizita în Germania pentru o deplasare urgentă la Bagdad

Administrația de la Teheran a transmis miercuri o serie de scrisori ambasadorilor din mai multe ţări, prin care şi-a anunţat retragerea parţială din Acordul Nuclear semnat în 2015, fără a detalia ce măsuri intenționează să ia în acest sens.

Anunțul președintelui de la Teheran a fost făcut la exact un an după ce președintele american Donald Trump a transmis că SUA se retrag din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.