Rusia dezminte că Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei: Propaganda SUA pentru izolarea diplomaţilor ruşi în lume prin informaţii false

Publicat:

Rusia a dezminţit afirmaţiile unui general american potrivit cărora Mexicul este un cuib de spioni ai Moscovei, considerându-le “inacceptabile”, notează AFP, potrivit agerpres.   

Ambasada Rusiei în Mexic “a analizat cu atenţie discursul lui Glen VanHerck şi părerile sale nu au nicio bază în ce priveşte prezenţa +unor spioni militari ruşi+ la Ciudad de Mexico”.


Citește și : Casa Albă: Afirmaţiile lui Biden nu sunt un îndemn pentru înlăturarea lui Putin de la putere

Ea a considerat “inacceptabil” că Statele Unite “încearcă să influenţeze activitatea şi deciziile suverane ale guvernului mexican”, într-un comunicat publicat vineri seară pe reţele sale sociale.

Generalul Glen VanHerck, comandantul-şef al regiunii militare care acoperă Statele Unite, Canada, Mexicul şi Bahamas, a declarat joi că cea mai mare parte a membrilor GRU (spionajul militar rus) din lume se află în prezent în Mexic. Este vorba de personalul din serviciile ruseşti de informaţii”.

“Încă o dată, putem observa propaganda Statelor Unite, cu unul dintre principalele obiective izolarea Rusiei şi a diplomaţilor ruşi în lume prin informaţii false”, a continuat ambasada.

Citește și : Josep Borrell: Încheierea unui acord în dosarul nuclear iranian este o ‘chestiune de zile’

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a răspuns vineri că “Mexicul este o ţară liberă, independentă, suverană, nu suntem o colonie a Rusiei, nici a Chinei, nici a Statelor Unite”.

Mexicul a pregătit împreună cu Franţa rezoluţia adoptată joi de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care “cere” Rusiei încheierea “imediată” a războiului din Ucraina, dar preşedintele Lopez Obrador refuză să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.