Rusia face presiuni pentru a primi răspunsuri din partea Occidentului

Publicat:

Rusia face presiuni pentru a primi răspunsuri din partea Occidentului

Parchetul General al Rusiei a anunţat miercuri că a transmis un mesaj scris mai multor ţări occidentale în care le cere să-şi respecte obligaţiile internaţionale pentru stabilirea celor responsabili şi aducerea lor în faţa justiţiei în cadrul investigaţiilor privind exploziile de la Nord Stream şi a “actelor de terorism” în Rusia, relatează Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Moscova şi-a manifestat frustrarea cu privire la ceea ce a calificat drept “caracter neconcludent” al anchetelor efectuate de unele ţări occidentale cu privire la exploziile din septembrie 2022 asupra conductelor destinate să transporte gazul rusesc către Europa occidentală.


Citeşte şi: Vizita premierulul belgian paralizează traficul din Chişinău – Stiripesurse.md

Danemarca a renunţat la investigaţia sa în februarie, după ce Suedia şi-a închis ancheta şi a predat anchetatorilor germani probele pe care le-a descoperit.

Rusia face presiuni pentru a primi răspunsuri din partea Occidentului

Parchetul general al Rusiei a declarat că a trimis scrisori Ciprului, Franţei, Germaniei şi SUA, după ce parlamentari şi personalităţi publice din Rusia au cerut informaţii despre anchetă.

În mesajul transmis se afirmă că Moscova doreşte să afle despre posibila implicare a unor persoane şi grupuri în organizarea şi finanţarea unor acte de terorism în Rusia, precum şi despre exploziile de la Nord Stream.

În text nu se menţionează în mod explicit atacul de luna trecută de la o sală de concerte de lângă Moscova, soldat cu peste 140 de morţi şi sute de răniţi. Kremlinul a făcut legătura cu Ucraina, afirmând în acelaşi timp că atacul a fost comis de atacatori islamişti. Ucraina neagă orice rol în acest atac.

Rusia face presiuni pentru a primi răspunsuri din partea Occidentului

Rusia şi Occidentul, ale căror relaţii s-au deteriorat la un nivel fără precedent din cauza războiului declanşat de Moscova în Ucraina, s-au acuzat reciproc în legătură cu exploziile la gazoductele Nord Stream. Fiecare parte a negat implicarea sa şi niciuna nu şi-a asumat responsabilitatea.

Kremlinul a calificat situaţia legată de investigaţiile privind exploziile de la Nord Stream ca fiind “apropiată de absurd”, notează Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă...

Horoscop 22 aprilie 2024

Horoscop 22 aprilie 2024 Iată ce vă rezervă astrele pentru ziua de luni, 22 aprilie, potrivit stiripesurse.ro. Ziua de luni este una plină de momente relaxante...

Carnea artificială câștigă teren. Cârnații creați în laborator vor ieși pe piață

Carnea artificială câștigă teren. Cârnații creați în laborator vor ieși pe piață Constituiţi din 28% grăsime de porc, îmbogățită cu mazăre texturată, năut, soia și...

La ce riscuri de sănătate se expun cei care lucrează în ture de noapte

La ce riscuri de sănătate se expun cei care lucrează în ture de noapte Persoanele care lucrează în ture de noapte prezintă un risc mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.