Rusia îşi suplimentează numărul de militari trimişi în Belarus

Publicat:

Rusia va trimite aproximativ 1.000 de militari ruşi în Belarus pentru etapa a doua a exerciţiilor militare comune ruso-belaruse ‘Frăţia slavă’ în perioada 22-25 septembrie, a anunţat luni Ministerul belarus al Apărării, citat de Reuters şi Interfax, potrivit agerpres.

‘Pe fondul situaţiei politico-militare create în jurul Republicii Belarus, preşedintele ţării a luat decizia de a desfăşura o a doua etapă a exerciţiului comun ruso-belarus Frăţia slavă – 2020’, a comunicat Ministerul Apărării de la Minsk, citat de agenţia de presă rusă în pagina sa electronică.


Citește și: Un bloc de locuințe S-A PRĂBUȘIT în India (VIDEO)! Sunt morți și răniți!

Această a doua etapă se va desfăşura sub forma unui exerciţiu operativ-tactic, au indicat responsabili ai armatei belaruse.

‘În total, aproximativ 6.000 de militari, peste 500 de echipamente tehnice militare vor fi implicate în acţiuni practice. Din partea Federaţiei Ruse participă circa 1.000 de militari şi până la 100 de echipamente tehnice’, a precizat instituţia de apărare belarusă.

La cea de-a două etapă a exerciţiilor ‘Frăţia slavă’ vor participa militari din cadrul Comandamentului Operaţiuni Vest, trupe speciale, forţe aeriene şi antiaeriene, forţe de rachete şi artileria din Belarus.

Prima etapă a manevrelor ruso-belaruse a început la 14 septembrie. Deşi iniţial urma să participe şi Serbia, aceasta s-a retras, invocând presiuni din partea Uniunii Europene, preocupată de criza postelectorală din Belarus. Tot atunci, Minskul a anunţat oficial că manevrele ar urma să se încheie la 25 septembrie.

La prima etapă a manevrelor, ce s-a desfăşurat în regiunea Brest, Rusia a trimis 300 de militari din trupele aeropurtate din cadrul unei divizii de elită din Pskov, conform Ministerului rus al Apărării, citat de Interfax. Aplicaţiile s-au desfăşurat în principal la un centru de antrenament situat nu departe de frontiera cu Polonia.

‘Exerciţiile au fost consacrate combaterii terorismului şi nu sunt îndreptate împotriva vreunei ţări’, a indicat Ministerul rus al Apărării.

La 16 septembrie, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a efectuat o vizită la Minsk, iar după întrevederea cu preşedintele Aleksandr Lukaşenko a declarat că Rusia şi Belarus pregătesc o nouă etapă a exerciţiilor ‘Frăţia slavă’, preconizată pentru luna octombrie.

Citește și: POTOP în Vietnam! Șase oameni au murit și peste 100 au fost răniți

Exerciţiile ruso-belaruse au loc pe fundalul unei mişcări de contestare inedită împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, după realegerea sa la scrutinul din 9 august, considerat de oponenţii săi ca fiind trucat. În pofida represaliilor brutale din partea regimului de la Minsk, manifestaţiile de protest continuă în fiecare weekend.

Poliţia a reţinut 442 de persoane la protestele antiguvernamentale de duminică, între care 266 persoane numai la Minsk, a indicat luni Ministerul de Interne belarus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia

România a lansat prima emisiune de obligaţiuni Samurai pe piaţa de capital din Japonia Guvernul s-a dus până în Japonia ca să facă rost de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.