Rusia o curtează pe Guţul, într-o demonstraţie de sfidare a autorităţilor de la Chişinău

Publicat:

Rusia o curtează pe Guţul, într-o demonstraţie de sfidare a autorităţilor de la Chişinău

Rusia o sprijină pe faţă pe lidera prorusă a regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guţul, într-o demonstraţie de sfidare a autorităţilor de la Chişinău, scrie duminică dpa.

La Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, care a avut loc săptămâna aceasta, Guţul, în vârstă de 37 de ani, s-a întâlnit cu ministrul de externe rus Serghei Lavrov, a relatat duminică televiziunea rusă, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Guţul a postat fotografii de la forumul de la Sankt Petersburg pe platforma socială X în care apare stând de vorbă cu guvernatori ai regiunilor ruse, precum cei din Tatarstan, Penza şi Krasnodar.

În mai, preşedintele rus Vladimir Putin a primit-o pe Guţul la Soci.

Găgăuzii, de origine turcică şi de credinţă ortodoxă, trăiesc în regiunea autonomă Găgăuzia, creată în 1994 ca o rezolvare paşnică a unui conflict etnic, spre deosebire de războiul civil din Transnistria, regiune separatistă a Republicii Moldova, comentează dpa.

Republica Moldova a fost mult timp împărţită între forţele prooccidentale şi proruse, comentează sursa citată.

În mandatul actualei preşedinte a Republicii Moldova, Maia Sandu, ţara a primit statutul de candidată la UE. Între timp, Rusia se străduieşte să-şi păstreze influenţa în regiune. Soldaţi ruşi sunt în continuare staţionaţi în Transnistria.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Pentru a submina guvernul de la Chişinău, Moscova şi-a intensificat eforturile de a curta Găgăuzia, în mod tradiţional prietenoasă cu Kremlinul, de la declanşarea invaziei sale asupra Ucrainei acum mai bine de doi ani, mai scrie dpa.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.