X

Rusia prezintă corpului diplomatic de la Moscova trofeele de război capturate în Ucraina

Rusia prezintă corpului diplomatic de la Moscova trofeele de război capturate în Ucraina

Ministerele de externe şi apărării din Rusia au organizat vineri o vizită a şefilor misiunilor diplomatice acreditaţi la Moscova la expoziţia de trofee de război capturate în Ucraina, expoziţie amenajată în Parcul Victoriei din capitala rusă, relatează agenţia EFE.

“Vizita reprezentanţilor corpului diplomatic este de o mare importanţă în contextul celei de-a 80-a aniversări a victoriei în Marele Război Patriotic (al Doilea Război Mondial n.red), întrucât dezvăluie tot cinismul aşa-zişilor foşti aliaţi, care au fost atunci aliaţi adevăraţi”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, potrivit stiripesurse.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Reprezentanta diplomaţiei ruse a profitat de ocazie pentru a critica ţările occidentale care au înfruntat odinioară Germania nazistă, iar “acum vorbesc despre posibila utilizare a armelor pe care le furnizează Ucrainei pentru a ataca în profunzime teritoriul rus”.

La vizita de la expoziţia cu echipamente militare capturate de pe frontul ucrainean au participat diplomaţi din peste 35 de ţări, puţini raportat la numărul ambasadelor de la Moscova, printre ei numărându-se cei din Egipt, India, Malaezia, Africa de Sud, precum şi din ţările aliate Rusiei, inclusiv Siria şi Venezuela.

Expoziţia prezintă peste 30 de tipuri de arme fabricate în SUA, Regatul Unit, Germania, Franţa şi în alte ţări care oferă ajutor militar Ucrainei. Se evidenţiază printre acestea tancurile americane Abrams, cele germane Leopard 2 şi cele franceze AMX-10RC, plus mai multe tipuri de blindate occidentale.,

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Vizitatorii expoziţiei pot vedea de asemenea diverse tipuri de arme de calibru mic şi drone folosite în războiul din Ucraina.

Prima expoziţie cu arme capturate de trupele ruse în luptele din Ucraina a fost organizată în august 2022, la o jumătate de an după ce Rusia a pornit invazia în ţara vecină.

Externe