Rusia revendică ocuparea unei noi localităţi în Doneţk

Publicat:

Rusia revendică ocuparea unei noi localităţi în Doneţk

Rusia a revendicat vineri ocuparea satului Paraskoviivka în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, unde trupele ruse sunt în ofensivă în faţa armatei ucrainene aflate în dificultate, transmite AFP.

“În decursul săptămânii, unităţile grupului de trupe “Sud” şi-au îmbunătăţit poziţiile de-a lungul liniei frontului şi au eliberat localitatea Paraskoviivka”, susţine Ministerul rus al Apărării, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Acest sat este situat la circa 30 de kilometri sud-vest de Doneţk, oraş care se află sub controlul trupelor ruse şi este capitala regiunii ucrainene omonime.

Armata rusă a ocupat în ultimele săptămâni o serie de localităţi în provinciile ucrainene estice Doneţk şi Lugansk, precum şi mai la nord, în provincia Harkov unde a deschis un nou front pe 10 mai.

În faţa acţiunilor ofensive ruseşti intensificate, armata ucraineană aflată în criză de soldaţi şi muniţii a rezistat cu greu asalturilor şi a fost nevoită să se replieze pe mai multe sectoare de front, reuşind totuşi să împiedice ruperea frontului.

Kievul speră că livrarea unor noi arme şi muniţii occidentale i-ar putea permite să preia iniţiativa pe front. Deocamdată, statele occidentale principale furnizoare ale acestui ajutor şi-au dat acordul ca armata ucraineană să folosească în anumite condiţii armele primite din partea lor de asemenea pentru a ataca ţinte pe teritoriul rus, astfel încât să fie îngreunate în apropierea graniţei operaţiunile logistice şi planurile ofensive ale armatei ruse.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Tot vineri, Rusia a acuzat că patru civili au fost ucişi într-un atac ucrainean cu rachete americane ATACMS asupra regiunii Lugansk, singura provincie ucraineană pe care armata rusă o controlează aproape în întregime.

Potrivit versiunii Ministerului rus al Apărării, Ucraina ar fi lansat în acest atac cinci rachete ATAMS, din care patru au fost doborâte şi a cincea a lovit două blocuri de locuinţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd

Roger Waters lucrează la un nou album şi respinge o posibilă reuniune a formaţiei Pink Floyd Muzicianul britanic a respins ideea unei posibile reuniuni a...

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională

Instanța supremă din Japonia consideră că sterilizarea forțată este neconstituțională Instanța supremă din Japonia a decis că sterilizarea forțată este neconstituțională. Decizia a fost anunțată...

‘Beetlejuice Beetlejuice’ va deschise Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2024

'Beetlejuice Beetlejuice' va deschise Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia 2024 "Beetlejuice Beetlejuice", mult aşteptata continuare a comediei horror cu accente fantasy a regizorului...

Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul

Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite de la aeroport cu elicopterul Șase hoteluri din New York oferă transferuri gratuite cu elicopterul de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.