Rusia şi Belarus efectuează o sesiune comună de instruire pentru personalul militar de comandă

Publicat:

Rusia şi Belarus au început o sesiune de o săptămână de instruire a personalului militar al comandamentului comun al grupării regionale de forţe, a anunţat marţi Ministerul Apărării din Belarus, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Ministerul a precizat că în timpul săptămânii reprezentanţii armatelor din cele două ţări “vor lucra la chestiuni care ţin de planificarea comună a utilizării trupelor plecând de la experienţa şi conflictele armate din ultimii ani”, potrivit The New Voice of Ukraine.


Citește și: Macron îl primeşte la Paris pe ministrul ucrainean al apărării – Black News

Tema exerciţiilor comune este “Luarea deciziilor în privinţa utilizării grupării regionale de trupe în interesul asigurării securităţii militare a Uniunii” statale Rusia-Belarus.

Ministerul Apărării din Belarus a precizat că instruirea are drept scop “creşterea compatibilităţii autorităţilor militare din cele două state” şi “este următorul stadiu al pregătirii pentru exerciţiul operaţional comun” Union Shield 2023, care urmează să aibă loc în Rusia în septembrie anul curent.

Citeşte şi: Un fost campion mondial la schi acrobatic A MURIT într-o avalanşă produsă în Japonia – Black News

Într-un interviu acordat în decembrie The Economist, comandantul şef al forţelor armate ucrainene Valerii Zalujnîi a declarat că Rusia ar putea lansa o nouă ofensivă în februarie. Potrivit lui Zalujnîi ofensiva ar putea avea loc nu în Donbas, ci în direcţia Kievului dinspre Belarus.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat pe 24 ianuarie că Rusia masează forţe pentru o nouă ofensivă pe scară largă. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.