Rusia sugerează că autorităţile britanice ar fi înscenat otrăvirea fostului spion rus Skripal

Publicat:

Rusia a exprimat îndoieli miercuri privind acuzaţiile Londrei, care a pus-o în cauză în legătură cu otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal, sugerând că s-ar putea ca autorităţile britanice să fi înscenat-o, relatează AFP, potrivit agerpres.

În faţa unui front comun occidental şi vizat de sancţiuni britanice, Ministerul rus de Externe i-a invitat pe toţi ambasadorii în post la Moscova pentru a-şi prezenta poziţia privind otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei lui, Iulia, pe 4 martie în oraşul Salisbury, din sudul Angliei.


Citește și : Emmanuel Macron va ține un discurs în Congresul american, în timpul vizitei sale de stat la Washington

În cadrul acestei reuniuni, la care ambasadorul britanic Laurie Bristow nu a participat, înaltul diplomat rus Vladimir Ermakov a denunţat îndelung ”incoerenţele” versiunii prezentate de către Londra, regretând faptul că nu există nici o claritate privind principala chestiune care preocupă, în opinia sa, Moscova: ”Ce s-a întâmplat cu cei doi cetăţeni ruşi”.

Afirmând că ”nu acuză pe nimeni”, el şi-a sporit insinuările.”Fie autorităţile britanice nu sunt în măsură să furnizeze o protecţie împotriva acestui tip, să spunem, de atac terorist, fie ele direct sau indirect – şi nu acuz pe nimeni de nimic – au înscenat un atac împotriva unui cetăţean rus”, a explicat Ermakov, înainte de a insinua că s-ar putea ca SUA să aibă şi ele o responsabilitate. ”Ne putem imagina că toate acestea au putut fi puse în scenă de peste Atlantic”, a adăugat el.

În replică, Ambasada britanică la Moscova a acuzat miercuri Rusia că aceasta din urmă ”continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze”, în loc să dea explicaţii referitoare la otrăvirea lui Skripal.

”Nu am primit nici o explicaţie credibilă, de ce un agent neurotoxic produs în Rusia a fost folosit pe teritoriul britanic. În loc să dea răspunsuri, Rusia continuă să răspândească minciuni şi să dezinformeze”, a reacţionat pe Twitter Ambasada britanică după reuniunea de la Moscova.

Citește și : SUA : Congresul alocă aproape 400 milioane de dolari pentru securitatea alegerilor

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.