Rusia trimite forțe speciale cecene de blocare în regiunea Harkov

Publicat:

Rusia trimite forțe speciale cecene de blocare în regiunea Harkov

Rusia desfășoară trupe cecene la granița ruso-ucraineană din apropierea regiunii Harkov, informează Institutul american pentru studierea războiului (ISW), în ultimul său raport.

În același timp, cercetătorii nu pot spune dacă comandamentul militar rus intenționează să angajeze imediat în luptă aceste forțe redistribuite sau dacă dorește să le folosească pentru a consolida Grupul de Forțe Nord, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Comandantul forțelor speciale cecene „Ahmat”, Apti Alaudinov, a declarat într-un interviu acordat la, sâmbătă, 8 iunie, canalului rus de propagandă RT că autoritățile ruse au decis să redistribuie unitățile „Akhmat” în regiunea Harkov la sfârșitul lunii mai 2024.

În același timp, purtătorul de cuvânt al grupului de trupe ucrainene Hortiția, locotenent-colonelul Nazar Voloșin, a declarat pe 8 iunie că forțele Ahmat acționau în esență ca unități de blocare și că era posibil ca acestea să fi fost desfășurate acolo doar în acest scop, nu pentru a desfășura operațiuni ofensive.

Echilibrul instabil dintre pierderile rușilor și forțele nou formate nu va permite armatei ruse să-și consolideze fundamental operațiunile ofensive, susține Insitutul American pentru Studiul Războiului.

Analiștii ISW îl citează pe la analistul militar ucrainean Kostiantin Mașoveț, care a remarcat pe 8 iunie că unii dintre cei 30.000 de militari pe care Rusia îi recrutează în fiecare lună ajung pe front ca înlocuitori și întăriri pentru forțele care luptă. În același timp, eforturile Rusiei de a-și completa armata permit crearea doar a unor rezerve operaționale și strategice limitate.

ISW a observat o „pulsație” a operațiunilor ofensive rusești de-a lungul frontului în ultimele luni, în care forțele ruse alternează între atacuri intense și un ritm operațional mai scăzut pentru a-și reface pierderile.

Ofensiva rusă duce la pierderi aproximativ egale sau puțin mai mici decât numărul de forțe nou aduse. ISW continuă să creadă că rezervele limitate ale Rusiei nu vor fi suficiente pentru a sprijini un efort ofensiv la scară largă simultan pe mai multe fronturi. Comandamentul militar rus va fi probabil nevoit să aleagă o singură direcție principală în timpul ofensivei de vară așteptate.

Rușii pregătesc ofițeri din rîndul ucrainenilor în teritoriile ocupate

Autoritățile ruse vor deschide departamente de pregătire pentru ofițerii de război electronic în teritoriile ocupate ale Ucrainei, informează Centrul Național ucrainean de Rezistență. Ofițerii necesari armatei ruse vor fi instruiți în universități civile.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

CNS a precizat că autoritățile de ocupație au promis Kremlinului că vor crea aceste departamente . Se așteaptă ca ofițerii să fie instruiți conform unui program mai scur. În același timp, celor care termină cursul li se promit posturi contractuale bune.

De asemenea, potrivit Centrului Național pentru Securitate Națională, în instituțiile de învățământ din teritoriile ocupate de armata rusă vor fi introduse materii obligatorii pentru drone.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Capitala, în centrul potopului

Ciclonul Ashley va mătura România de la vest la est. Capitala, în centrul potopului Ciclonul Ashley va „mătura” România de la Vest la Est în...

Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente”

Recean, despre zvonurile privind vinderea pământurilor Moldovei străinilor: „Noi nu semnăm orbește documente” Prim-ministrul Dorin Recean a declarat că, în cadrul negocierilor de aderare a...

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial

Bacteria care cauzează cele mai multe cazuri de cancer la nivel mondial Un raport al Asociaţiei Americane pentru Cercetarea Cancerului (AACR) arată că bacteria helicobacter...

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc

Incendiu la Florești: Un bărbat a ajuns la spital cu arsuri, după ce casa în care locuia a luat foc Un bărbat în vârstă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.