Ruşii îi acuză pe americani de crime de război în Siria

Publicat:

Armata rusă, care intervine în Siria în sprijinul forţelor guvernamentale, a declarat vineri că Statele Unite ale Americii ar fi împiedicat refugiaţi sirieni să primească ajutoare umanitare, apreciind că aceasta este asemănător cu o “crimă de război”, relatează France Presse, potrivit agerpres.

Potrivit “Centrului rusesc pentru reconcilierea părţilor beligerante”, situaţia umanitară este foarte dificilă în regiunea At-Tanf, la frontiera iordaniano-siriană, unde îşi are poziţiile o garnizoană a coaliţiei internaţionale condusă de Washington.


Citeşte şi: WhatsApp A PICAT. Utilizatorii din mai multe ţări, inclusiv România, sunt afectaţi

“Cea mai urgentă este situaţia umanitară în regiunea At-Tanf din vina Statelor Unite, care au desfăşurat ilegal o bază militară şi interzic să te apropii în zonă la o distanţă de cel puţin 55 de kilometri, lipsind astfel zeci de mii de refugiaţi de posibilitatea primirii de ajutor umanitar”, se arată într-un comunicat.

“Acţiunile armatei americane şi ale aşa-numitei ‘coaliţii internaţionale’ reprezintă o încălcare grosolană a dreptului umanitar şi ar putea fi calificate drept crimă de război”, se arată în comunicatul transmis agenţiilor de presă ruse.

La începutul lunii octombrie, armata rusă a acuzat deja Washingtonul că “sprijină” gruparea Statul Islamic din regiunea At-Tanf.

Potrivit Washingtonului, în At-Tanf se află o tabără utilizată de forţele speciale americane şi britanice pentru instruirea rebelilor sirieni care luptă împotriva Statului Islamic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.