Ruşii au bombardat din nou podul de la Zatoka

Publicat:

Armata rusă, care şi-a concentrat ofensiva în est şi sudul Ucrainei, efectuează atacuri sporadice cu rachete şi în sud-vestul ţării, în special asupra oraşului de coastă Odesa, unde a avariat din nou mai multe infrastructuri din estuarul râului Nistru, relatează EFE şi Ukrinform, potrivit agerpres.

Forţele ruse au lansat două atacuri cu rachete şi au lovit podul rutier şi de cale ferată care trece peste estuarul Nistrului, în regiunea Zatoka. Acest pod fusese deja avariat în atacuri anterioare şi era nefuncţional, potrivit agenţiilor locale de presă.


Citeşte şi: Lavrov dezminte că Putin este bolnav – Black News

“Continuând cu disperare să distrugă podul care nu funcţionează peste limanul Nistrului, ruşii au lovit podul afectat anterior”, a indicat purtătorul de cuvânt al administraţiei militare Odesa, Serhii Bratciuk, pe contul său Telegram.

“Unda de şoc a afectat mai multe locuinţe particulare din apropiere. Nu au fost înregistrate victime în rândul populaţiei. O rachetă a fost doborâtă de apărarea antiaeriană”, a asigurat Bratciuk.

El a adăugat că “în dimineaţa zilei de 30 mai, o unitate de rachete antiaeriene a Comandamentului aerian Sud (ucrainean) a detectat şi distrus o rachetă de croaziera de tip X, lansată de un bombardier strategic rus din Marea Neagră în direcţia Odesei”.

Citeşte şi: Uraganul Agatha ameninţă să lovească Mexicul, unde ar putea deveni un ciclon de categoria 3 – Black News

Odesa – oraş strategic situat la câţiva kilometri de frontiera cu Republica Moldova şi România, cu care face legătura prin podul peste limanul Nistrului- se află aproape de peninsula Crimeea, pe care ruşii au ocupat-o în 2014.

Oraşul istoric este singura ieşire a Ucrainei la Marea Neagră, pe care aceasta încă o mai menţine sub controlul său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un mort şi patru răniţi într-un atac rusesc asupra regiunii ucrainene Sumî

Un mort şi patru răniţi într-un atac rusesc asupra regiunii ucrainene Sumî Cel puţin un civil a murit şi alţi patru au fost răniţi într-un...

VIDEO – Atac ucrainean cu peste 150 de drone pe teritoriul Rusiei. Un incendiu la o rafinărie din Moscova

VIDEO - Atac ucrainean cu peste 150 de drone pe teritoriul Rusiei. Un incendiu la o rafinărie din Moscova Ucraina a lansat valuri de atacuri...

Zelenski face presiuni asupra SUA pentru a aproba atacuri mai adânci în Rusia

Zelenski face presiuni asupra SUA pentru a aproba atacuri mai adânci în Rusia Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a intensificat, sâmbătă, presiunile asupra Statelor Unite pentru...

Site-ul independent rus Mediazona susţine că a identificat peste 66.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina

Site-ul independent rus Mediazona susţine că a identificat peste 66.000 de soldaţi ruşi ucişi în Ucraina Site-ul independent rus Mediazona, în colaborare cu serviciul rus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.