Ruşii au distrus un comando al forţelor speciale ucrainene

Publicat:

Ruşii au distrus un comando al forţelor speciale ucrainene

Armata rusă a afirmat joi că a respins debarcarea unui comando al forţelor speciale ale Kievului în sudul Ucrainei ocupate, precizând că a ucis “până la 25 de militari” şi a capturat unul, informaţia fiind parţial confirmată de Ucraina, transmite AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md


Soldaţii ruşi “au distrus un grup de sabotaj ucrainean din centrul 73 de operaţiuni speciale navale care au încercat să debarce cu ambarcaţiuni cu motor rapide” în apropiere de istmul Tendrivska, în dreptul părţii ocupate a regiunii ucrainene Herson, a scris într-un comunicat Ministerul Apărării rus.

“După o bătălie rapidă, patru ambarcaţiuni din grupul de desant au fost distruse şi scufundate, iar a cincea a făcut cale-ntoarsă”, se adaugă în comunicat, care mai precizează că “pierderile inamicului se ridică la 25 de militari ucraineni” şi “un militar a fost făcut prizonier”.

Ruşii au distrus un comando al forţelor speciale ucrainene

Forţele speciale ucrainene au indicat la rândul lor că luptători din centrul al 73-lea de operaţiuni speciale navale “au murit eroic în cursul unei misiuni de luptă”, într-un comunicat publicat în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Acesta nu dezvăluie numărul celor ucişi, nici data şi locul decesului, explicând în schimb că militarii au murit în timp ce acopereau “retragerea forţelor principale ale grupului” care “îndeplinise o misiune specială”.

Canalul de Telegram Rîbar, apropiat de armata rusă şi urmărit de peste 2 milioane de oameni, a informat că un grup de comando ucrainean a încercat să debarce miercuri pe istmul Tendrivska şi trei din cele cinci bărci pneumatice cu care au venit ucrainenii s-au scufundat sub de tirurile ruse, una a eşuat pe ţărm şi o alta a întors, reuşind să scape. La bordul bărcii eşuate au fost găsiţi patru ucraineni morţi şi unul rănit, a mai relatat Rîbar.

Armata rusă a anihilat un comando al forţelor speciale ucrainene

Canalul Dva Maiora, apropiat tot de armata rusă, a publicat imagini în care se pot vedea corpurile unor indivizi în uniformă militară la bordul unei mici ambarcaţiuni. AFP menţionează că nu poate confirma autenticitatea acestor imagini.

Ucraina încearcă de câteva luni să traverseze fluviul Nipru, al cărui mal stâng din regiunea Herson este ocupat de armata rusă. Forţele ucrainene au reuşit anul trecut să stabilească cel puţin un cap de pod în apropierea satului Krînki, către nord, ceea ce nu a permis însă forţelor Kievului să avanseze către sud.

În februarie preşedintele rus Vladimir Putin a afirmat că armata rusă a recuperat Krînki, fapt dezminţit de autorităţile ucrainene. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei

Ar fi fost violată și lovită la cap. Cauza preliminară a morții gravidei din Orhei Tânăra gravidă din Orhei care a fost găsită moartă...

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat

Numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat Începând cu această lună, numărul specialiștilor în protecția drepturilor copiilor va fi triplat, de la 46...

Ilie Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul orașului Cluj Napoca

Ilie Ceban s-a întâlnit cu viceprimarul orașului Cluj Napoca Viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban, a avut o întâlnire cu viceprimarul orașului Cluj Napoca, Dan Ștefan Tarcea,...

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri

Înscrierea în clasa I: În unele instituții nu mai sunt locuri Până la această oră, din cele 10 409 locuri planificate pentru elevii de clasa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.