Rușii vor să producă Remdesivir FĂRĂ a avea licență

Publicat:

Producătorul rus de medicamente Pharmasyntez a cerut Kremlinului permisiunea de a produce o versiune generică a Remdesivir, tratamentul împotriva COVID-19 al companiei americane Gilead Sciences, fără patent, a relatat luni ziarul Vedomosti, citat de Reuters, potrivit agerpres.

Pharmasyntez cu sediul în Siberia a solicitat anterior de la Gilead o licenţă voluntară pentru a produce şi distribui medicamentul în Rusia, a declarat directorul companiei, Vikram Punia, pentru Reuters în acest an.


Citeşte şi: Autorităţile din Peru au redeschis Machu Picchu

Dar nu a reuşit să producă medicamentul întrucât este protejat de un patent şi Gilead nu a răspuns la o cerere de licenţă voluntară, potrivit Vedomosti, citând o scrisoare trimisă de Punia către mai multe ministere ruse.

Firma rusă a finalizat un studiu clinic al medicamentului generic, etichetat Remdeform, pe 300 de pacienţi din 23 de spitale ruseşti.

Citeşte şi: Procesul Charlie Hebdo a fost SUSPENDAT! Mai mulţi inculpaţi sunt infectaţi cu COVID!

Gilead a acordat o astfel de permisiune pentru fabricarea medicamentului său producătorilor din 127 de ţări. Acestea sunt în principal ţări cu venituri mici sau cu alte obstacole semnificative în calea accesului la asistenţă medicală, a declarat Gilead.

În scrisoarea sa, Punia a cerut guvernului rus să activeze un proces de licenţiere obligatorie în care guvernul va acorda licenţe pentru a realiza în Rusia produse brevetate fără permisiunea titularului patentului, în interesele securităţii şi apărării naţionale, potrivit Vedomosti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.