Salah Abdeslam îşi acceptă condamnarea la închisoare pe viaţă

Publicat:

Salah Abdeslam, condamnat la închisoare pe viaţă pentru rolul său în atentatele de la 13 noiembrie 2015 din Franţa, nu a atacat în apel sentinţa, a anunţat marţi procurorul general al Parisului, Rémy Heitz, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Niciunul dintre cei 20 de acuzaţi nu a înaintat apel”, a declarat Heitz.


Citeşte şi: Casa Albă spune că Iranul va ajuta Rusia cu drone militare – Black News

“Nici procurorul naţional antiterorism şi nici procurorul general de la Curtea de Apel din Paris nu au atacat în apel decizia”, a precizat el într-un comunicat.

Decizia tribunalului special din Paris “a primit astfel un caracter definitiv şi, prin urmare, nu va exista un proces în apel”.

Termenul limită de zece zile pentru înaintarea apelului a expirat luni la miezul nopţii.

La 29 iunie, la capătul unui proces “istoric” de zece luni, Salah Abdeslam a devenit al cincilea bărbat din Franţa condamnat la pedeapsa cu închisoarea de viaţă fără posibilitatea de eliberare condiţionată, cea mai mare sancţiune prevăzută de Codul Penal.

Ceilalţi 19 acuzaţi au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între doi ani de detenţie şi închisoare pe viaţă. Şase, dintre care cinci presupus morţi, au fost judecaţi în absenţă.

În cursul procesului, singurul membru încă în viaţă al comandourilor jihadiste care au făcut 130 de morţi şi sute de răniţi la Paris şi în oraşul apropiat Saint-Denis a afirmat că a vrut să “renunţe” la a-şi declanşa centura explozivă într-un bar parizian în seara atentatului, din “umanitate”.

Vesta explozivă pe care o purta Salah Abdeslam “nu era funcţională”, ceea ce “pune în mod serios sub semnul întrebării” declaraţiile sale privind “renunţarea”, a precizat instanţa în deliberarea sa.

Citeşte şi: Ambasadorul Canadei la Kiev convocat în urma transferului ‘inacceptabil’ al turbinelor – Black News

Tribunalul l-a găsit pe francezul de 32 de ani vinovat ai fi “co-autorul” unei “scene unice de crimă”: Stade de France, terasele pariziene mitraliate şi sala de concerte Bataclan.

Apărarea principală a acuzatului a pledat fără succes împotriva sentinţei, spunând că este “o pedeapsă cu moarte lentă” care urmăreşte “să neutralizeze definitiv un inamic”, şi nu un om care “a evoluat” în cursul audierii. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la ‘diavolul republicii’ Jean-Marie la ‘de-demonizarea’ operată de Marine

Lungul drum al partidului familiei Le Pen spre puterea din Franța: De la 'diavolul republicii' Jean-Marie la 'de-demonizarea' operată de Marine Pe cale să devină...

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult

Călătoriile cu avionul se scumpesc din nou în această vară, în România: Biletele vor costa chiar și cu 75 de euro mai mult Călătoria cu...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.