Salariile profesorilor vor crește din prima zi a anului viitor

Publicat:

Salariile profesorilor vor crește din prima zi a anului viitor

De la 1 ianuarie 2024, salariile cadrelor didactice se vor majora cu 15%.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării în contextul unor acțiuni organizate de către sindicatele din educație, transmite Știri.md.


„Ministerul se preocupă în mod constant de stimularea și susținerea angajaților din  sistemul educațional și întreprinde mai multe acțiuni concrete în acest sens.

Citeşte şi: Viktor Orban, otrava Ucrainei în UE – Stiripesurse.md

Astfel, în luna octombrie 2023 Guvernul a reușit să identifice resursele necesare pentru plata unică de 5 mii de lei pentru toate cadrele didactice și 3 mii de lei pentru personalul non-didactic, plăți care sunt în curs de achitare. Numărul total al beneficiarilor se ridică la 102 mii de persoane, în acest scop fiind alocate 450 milioane de lei.

Salariile profesorilor vor crește din prima zi a anului viitor

Totodată, în ultimele luni, ministerul a alocat circa 10 milioane de lei pentru formarea și recalificarea cadrelor didactice.

De la 1 ianuarie 2024, Guvernul își propune să crească salariile cadrelor didactice cu 15 %. Valoarea de referință pentru cadrele didactice urmează să se majoreze de la 2.000 la 2.300 de lei. Menționăm că majorările salariale pentru profesori sunt mai mari decât cele propuse pentru alte categorii de angajați.

Reamintim că profesorii moldoveni cer o lege anti-violență, condiții decente de muncă, dar și salarii mai mari. Aceste revendicări au fost anunțate în dimineața zilei de miercuri, 29 noiembrie, în cadrul unei acțiuni organizate în incinta Liceului Teoretic „Gheorghe Asachi” din Capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un fost şef NATO îl critică dur pe Olaf Scholz: ‘Este mult prea lent, mult prea ezitant’

Un fost şef NATO îl critică dur pe Olaf Scholz: 'Este mult prea lent, mult prea ezitant' Fostul secretar general al NATO Anders Fogh Rasmussen...

Jeff Bezos îi ia faţa lui Elon Musk şi redevine cel mai bogat om din lume

Jeff Bezos îi ia faţa lui Elon Musk şi redevine cel mai bogat om din lume Fondatorul Amazon Jeff Bezos a revenit pe primul loc...

VIDEO: I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin

I-a crăpat răbdarea. Un șofer a rupt bariera automată din preajma unui magazin Un șofer va răspunde în fața legii și, cel mai probabil, va...

Evghenia Guțul, mulțumită de decizia CCM: „victoria noastră”  

Evghenia Guțul, mulțumită de decizia CCM: „victoria noastră” După ce fost anunțată decizia Curții Constituționale, bașcanul Găgăuziei Evghenia Guțul, susținut de fugar Ilan Șor și-a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.