Salvini, în conflict cu ONG-ul german Sea-Watch

Publicat:

Vicepremierul italian Matteo Salvini a contestat joi intervenţia ONG-ului german Sea-Watch, a cărui navă cu acelaşi nume a preluat miercuri 52 de migranţi în largul Libiei, relatează AFP, scrie agerpres.

Salvini, care este de asemenea ministru de interne şi lider al Ligii (extrema dreaptă), a semnat joi un decret prin care ordonă forţelor de ordine italiene să ia toate măsurile necesare pentru a împiedica intrarea sau tranzitul acestei nave, Sea-Watch 3, în apele teritoriale italiene.


Citește și : Trump: Sarah Sanders va părăsi Casa Albă la sfârşitul lunii

Matteo Salvini a protestat anterior împotriva interdicţiei impuse navei acestui ONG german de a se îndrepta spre Tripoli, în pofida acordului autorităţilor libiene. “Nava avea undă verde să debarce, atitudinea manifestată de Sea-Watch pare ca o adevărată sechestrare de persoane din motive politice. Ei polemizează cu Viminale (Ministerul de Interne) pe socoteala migranţilor”, declara Salvini.

“Sea-Watch nu va debarca supravieţuitori în Libia, Tripoli nu este un port sigur. Este o crimă să fie trimise înapoi persoane salvate (pe mare) spre o ţară în război”, a scris Sea-Watch pe contul său Twitter, acuzând Uniunea Europeană că este ”complice” la aceste atrocităţi. “Singura propunere pe care am primit-o este cea a Libiei, care este inacceptabilă. Nava se îndreaptă spre nord”, a precizat purtătorul de cuvânt al Sea-Watch, Ruben Neugebauer, contactat de AFP.

Potrivit site-ului pentru monitorizarea traficului maritim, Marine Traffic, nava se îndreaptă efectiv spre nord, spre insula italiană Lampedusa.

Citește și : UE ar putea facilita restructurarea titlurilor de obligaţiuni din zona euro

Nava a salvat miercuri aceşti 52 de migranţi care se aflau într-o barcă pneumatică în largul Libiei, provocând furia vicepremierului italian, care a denunţat acţiunile navei, în opinia sa, “pirat” şi “ilegală”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.