Sancţiunile americane au forţat Iranul să devină o ţară ‘AUTOSUFICIENTĂ’ (Khamenei)

Publicat:

Sancţiunile impuse de SUA au forţat Iranul să devină ”autosuficient”, a declarat liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, într-un discurs transmis în direct de postul de televiziune public cu ocazia începerii Noului An iranian (Nowruz), transmite vineri Reuters, potrivit agerpres.

Khamenei le-a cerut iranienilor să dea dovadă de unitate.


Citeşte şi: Spania îşi ÎNCHIDE toate hotelurile

Fricţiunile dintre Washington şi Teheran au sporit începând din 2018 atunci când preşedintele american Donald Trump şi-a retras ţara din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, semnat în 2015.

”Iranul a beneficiat de pe urma sancţiunilor impuse de America. Acestea ne-au făcut autosuficienţi în toate domeniile”, a spus ayatollahul Khamenei, care părea sănătos în pofida zvonurilor conform cărora ar fi contractat COVID-19, boală care a dus la moartea a 1.284 de persoane în Iran.

La 9 martie, biroul liderului suprem de la Teheran a anunţat că discursul anual al acestuia din oraşul Mashhad, cu ocazia Noului An iranian, a fost anulat pentru a limita propagarea noului coronavirus în Iran. Cu peste 17.000 de persoane infectate cu SARS-CoV-2, aceasta este ţara cea mai afectată din regiunea Orientului Mijlociu.

Citeşte şi: Donald Trump anulează summitul G7

”Anul trecut a fost unul tumultuos pentru naţiunea iraniană, un an care a început cu inundaţii şi s-a încheiat cu coronavirus, dar prin unitate vom depăşi toate greutăţile”, a afirmat Ali Khamenei.

Un mesaj asemănător a transmis şi preşedintele iranian Hassan Rouhani, care a salutat eforturile făcute de personalul medical în combaterea răspândirii noului coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.