Sancţiunile americane impuse Iranului ‘ameninţă ordinea mondială’

Publicat:

Sancțiunile impuse de către Administrația de la Washington împotriva Iranului vor avea „consecințe severe asupra ordinii mondiale”, a declarat marți ministrul iranian de Externe, Javad Zarif, relatează Euronews, potrivit mediafax.

„Din păcate, o țară care încalcă legea (Statele Unite, n.red.) dorește să pedepsească o țară care se supune legii (Iran, n.red.). Această metodă va avea consecințe severe asupra ordinii mondiale”, a declarat Zarif.


Citeşte şi: Donald Trump a fost FILAT de Securitatea din Cehoslovacia. Socrul lui TURNA tot la KGB!

„Americanii nu și-au îndeplinit scopul dorit prin impunerea de sancțiuni ilegale împotriva Iranului”, a adăugat ministrul de Externe.

Declarația ministrului vine cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a unui nou set de sancțiuni, aplicate sectorului petrolier din Iran. Noile sancțiuni vor intra în vigoare în data de 5 noiembrie și vor afecta sectorul bancar și energetic. Acestea au ca scop eliminarea exporturilor de petrol din Iran.

Citeşte şi: Cutremur puternic în centrul Greciei

Statele Unite au reimpus sancțiuni împotriva Iranului în luna august, la trei luni după ce președintele american Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul Nuclear semnat în 2015. Conform acordului, sancțiunile împotriva Iranului erau ridicate, în schimbul limitării programului nuclear al țării.

Iranul a contestat în mai multe rânduri aceste sancțiuni, menționând că se conformează prevederilor Acordului Nuclear, lucru confirmat și de către Agenția Internațională pentru Energie Atomică (IAEA).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.