Şantierul naval din Sevastopol a fost atacat cu rachete şi a luat foc

Publicat:

Şantierul naval din Sevastopol a fost atacat cu rachete şi a luat foc

Şantierul naval din Sevastopol, în Crimeea, a luat foc miercuri în urma unui atac ucrainean cu rachete asupra portului. Cel puţin 24 de persoane au fost rănite în atac, a anunţat guvernatorul instalat de ruşi al oraşului, Mihail Razvojaiev, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu sunt pericole pentru obiectivele civile din oraş”, a asigurat pe Telegram guvernatorul Sevastopolului, cel mai mare oraş din Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014, şi un important port la Marea Neagră.


Acesta a indicat anterior, fără a da detalii, că focul este urmarea unui atac cu rachete al Ucrainei asupra oraşului.

Şantierul naval din Sevastopol a fost atacat cu rachete şi a luat foc

Pe şantierul strategic din Sevastopol sunt construite şi reparate nave şi submarine ale Flotei ruse a Mării Negre, care lansează atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

Guvernatorul a postat o fotografie în care se pot vedea, în întuneric, flăcări care par să învăluie infrastructura portului, iar alte fotografii şi filme publicate pe canale ruse de Telegram arată flăcări masive la o facilitate pe mal.

Citeşte şi: BOMBĂ! Prigojin și-a înscenat moartea și trăiește pe o insulă luxuriantă din Caraibe

Informaţia, care nu a putut fi verificată de Reuters din surse independente, nu a fost comentată deocamdată de Kiev, care nu revendică de altfel decât foarte rar responsabilitatea pentru atacuri în Rusia sau în teritorii controlate de ruşi în Ucraina. În ultimele luni Ucraina a afirmat totuşi că distrugerea infrastructurii militare ruse contribuie la contraofensiva Kievului.

Tot miercuri, apărarea antiaeriană rusă a distrus o dronă deasupra regiunii ruse Tver, la nord de Moscova, a relatat RIA Novosti, citând autorităţile locale. Nu sunt victime în urma acestui atac, a menţionat agenţia rusă de presă preluată de Reuters.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.