Săptămâna Modei de la Londra a debutat vineri într-un format digital

Publicat:

Săptămâna Modei de la Londra, desfăşurată într-un format digital, a debutat vineri, designerii sperând să-şi încânte publicul, aflat în confortul propriilor locuinţe, cu cele mai noi creaţii, informează Reuters, potrivit agerpres

Întrucât Marea Britanie se află în lockdown naţional, înregistrări video difuzate în streaming au înlocuit obişnuitele defilări pline de viaţă.


Citește și : Von der Leyen mulțumește României pentru ajutorul acordat Republicii Moldova

Circa 100 de branduri de vestimentaţie feminină şi masculină îşi vor prezenta colecţiile în următoarele câteva zile, într-un format adaptat pandemiei de COVID-19.

”Este cu adevărat dificil… pentru toată lumea în acest moment, dar în special în industria modei”, a declarat pentru Reuters Caroline Rush, directoare executivă a Consiliului Britanic al Modei.

”Săptămâna modei (oferă) un licăr de inspiraţie, un stimul care se conectează cu creativitatea şi meditează cu adevărat la impactul pe care moda îl are asupra societăţii şi culturii. Şi avem nevoie de aşa ceva”, a mai spus aceasta.

Creatorul de modă turc Bora Aksu a spus că a fost inspirat de matematiciana franceză Sophie Germain din secolul al XIX-lea, care, spune designerul, deşi s-a simţit izolată când a fost discriminată din cauza genului, a reuşit să aibă succes.

Manechinele au defilat în muzeul Tate Britain în absenţa publicului, purtând costume elegante, haine din caşmir şi rochii cu volane din dantelă.

Aksu a suprapus cămăşi şi fuste voluminoase din tul şi a decorat hainele cu pelerine din dantelă, folosind o paletă de culori de roz, negru, bleumarin, albastru-verzui, roşu şi galben.

”Am încercat să găsesc ceva care (poate) să aducă speranţă în aceste vremuri”, a spus el.

Designerul Mark Fast a folosit oceanul drept sursă de inspiraţie pentru linia sa vestimentară toamnă-iarnă 2021-2022, care include jachete pufoase, pulovere şi rochii tricotate. Bluzele sunt decorate cu câte un urs polar sau o stea de mare, în timp ce rochiile, cu franjuri sau cu paiete care duc cu gândul la nişte sirene.

Citește și : Premierul Spaniei condamnă protestele violente generate de arestarea unui rapper catalan

”Cred că ne dăm seama acum că nu este vorba despre cantitate, ci despre calitate şi că lucrurile pot fi făcute diferit în multe aspecte ale vieţii noastre şi în feluri noi, moda fiind una dintre acestea”, a declarat Fast pentru Reuters într-un comentariu transmis prin e-mail.

Pandemia a dus la închiderea magazinelor, studiourilor şi fabricilor şi a impus restricţii de călătorie, context în care industria modei a fost grav afectată în ultimul an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.