Şapte jihadişti, condamnaţi la închisoare pe viaţă pentru atentatele din 2015 din Tunisia

Publicat:

Justiţia tunisiană a condamnat sâmbătă la închisoare pe viaţă şapte jihadişti găsiţi vinovaţi de implicarea în atentate care au ucis în 2015 în Tunisia 60 de persoane, în majoritate turişti străini, a anunţat parchetul, relatează AFP şi DPA, scrie agerpres.

Alţi tunisieni au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între şase luni şi 16 ani de închisoare, iar 27 au fost achitaţi, a spus purtătorul de cuvânt al parchetului, Sofiene Sliti. Parchetul a decis să facă apel, a adăugat el.


Citește și : Pompeo a oferit Congresului SUA o informație recentă despre investigația privind uciderea lui Khashoggi (Departamentul de Stat)

În total, 51 de tunisieni sunt judecaţi în cele două procese privind atentatele de la Muzeul Bardo din Tunis la 18 martie 2015, când au fost ucişi 21 de turişti şi un agent de securitate tunisian, şi dintr-o staţiune balneară din Sousse la 26 iunie 2015, când au fost ucişi 38 de turişti, dintre care 30 britanici.

Cele două procese sunt urmărite cu mare atenţie în mai multe ţări europene de unde erau originare numeroase victime. Printre turiştii ucişi la muzeu s-au numărat şi patru francezi, patru italieni şi doi spanioli.

Citește și : Majoritatea țărilor membre UE sunt de acord cu reformele privind drepturile de autor

Depoziţiile acuzaţilor în timpul audierilor au scos în evidenţă legături importante între cele două atentate revendicate de gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

Verdictele au fost decise după circa 10 audieri împărţite pe un an şi jumătate în faţa celei de-a cincea camere a tribunalului de primă instanţă de la Tunis. Acuzaţii din cele două procese au fost judecaţi în virtutea unei legi antiteroriste adoptate în 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.