Șapte nave de război ruseşti dau târcoale coastelor britanice

Publicat:

Royal Navy a declarat joi că a supravegheat şapte nave de război ruseşti care desfăşurau un nivel ridicat de activitate în largul coastelor britanice, în plină pandemie de coronavirus, potrivit Reuters şi Sky News, transmite și agerpres.

“Marina britanică a finalizat o operaţiune concertată de urmărire a unor nave de război ruseşti după detectarea unor niveluri neobişnuit de ridicate de activitate a acestora în Canalul Mânecii şi în Marea Nordului”, a declarat într-un comunicat Royal Navy.


Citește și: Capitala Finlandei intră în izolare

Potrivit Sky News, nouă nave ale marinei britanice au urmărit şapte nave ruseşti după ce detectaseră “un nivel neobişnuit de activitate” a acestora în Canalul Mânecii şi în Marea Nordului.

Această situaţie intervine într-o perioadă în care Royal Navy se pregăteşte să ajute NHS (National Health Service) şi alte departamente guvernamentale să facă faţă crizei provocate de noul coronavirus.

Fregatele de tipul 23 HMS Kent, HMS Sutherland, HMS Argyll şi HMS Richmond s-au alăturat navelor de patrulare HMS Tyne şi HMS Mersey împreună cu RFA Tideforce, RFA Tidespring şi HMS Echo pentru o operaţiune pe scară largă desfăşurată cu sprijinul aliaţilor din cadrul NATO. Acestea au fost susţinute de elicoptere Merlin şi Wildcat.

HMS Tyne, cu baza la Portsmouth, s-a aflat mai mult de o săptămână în Canalul Mânecii, urmărind navele ruseşti până când au trecut de coasta sudică a Marii Britanii.

Royal Navy a supravegheat toate manevrele navelor ruseşti cu ajutorul radarelor, camerelor de supraveghere şi senzorilor, urmărindu-le traseul şi viteza în cursul trecerii pe lângă insulele britanice, conform Sky News.

Citește și: Franța își retrage trupele militare din Irak

Operaţiunea a intervenit după ce experţi ai UE acuzaseră media de stat ruse că duc o campanie de dezinformare asupra crizei provocate de COVID-19.

În timpul operaţiunii, în escadra rusă au fost observate trei corvete din clasa Stereguşcii, două nave de desant de tipul Ropucia şi două fregate din seria Amiral Grigorovici, precum nave auxiliare şi remorchere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Un an de la atacul Hamas în Israel – Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie

Un an de la atacul Hamas în Israel - Stupefiaţi, solidari, divizaţi: israelienii sunt încă zdruncinaţi de şocul din 7 octombrie La un an după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.