Şase funcţionari pakistanezi, suspendaţi după ce au făcut un selfie cu un bolnav de coronavirus

Publicat:

Şase oficiali au fost suspendaţi şi plasaţi în carantină în sudul Pakistanului, unde pandemia de COVID-19 se răspândeşte rapid, după ce şi-au făcut un selfie cu bărbat care contractase noul coronavirus, au informat marţi surse administrative, citate de AFP, scrie agerpres.

Într-o fotografie, devenită virală, se poate vedea un grup de bărbaţi zâmbitori în jurul unui bărbat cu mustaţă, fără a respecta recomandările de distanţare socială. Doar doi dintre cei prezenţi, unul fiind pacientul, poartă o mască … la nivelul bărbiei.


Citește și : Coronavirusul lovește din plin industria aviatică! Se anunță pierderi de 250 de miliarde de dolari

Selfie-ul a fost realizat într-o zonă de carantină de lângă Sukkur (sud), unul dintre principalele focare de COVID-19 din Pakistan, ţară în care bilanţul pandemiei a ajuns la 892 de cazuri de infectare şi la şase decese.

Pacientul “s-a întors recent din Iran”, potrivit unei ordonanţe administrative – obţinute de AFP – care anunţă totodată “suspendarea cu efect imediat” a celor şase funcţionari şi plasarea lor în carantină “timp de 14 zile”.

Rana Adeel, un oficial din Sukkur, a confirmat pentru AFP sancţiunile aplicate funcţionarilor, adăugând că pacientul era un politician local.

Citește și : Albert Uderzo, creatorul lui Asterix şi Obelix, a murit la 92 de ani

Potrivit AFP, în prezent există temeri puternice cu privire la o contaminare masivă în Pakistan, o ţară cu un sistem de sănătate extrem de precar, care se învecinează cu China – unde a apărut pentru prima dată COVID-19 – şi cu Iranul, unde bilanţul epidemiei de coronavirus se ridica marţi la circa 2.000 de morţi.

Luni, Pakistanul a autorizat mobilizarea puternicei sale armate pentru a încetini răspândirea noului coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.